/ Veckans accessoar /

Att inreda en ack så liten balkong


(null)
Jag älskar Stockholm på sommaren. Vi är inne i stan några dagar. Snickarna gör klart på landet och herr J jobbar. I kväll är alla fönster på vid gavel och jag sitter på vår balkong och njuter av solnedgången. Det är en magiskt varm kväll, en sådan jag kommer att minnas länge. Balkong är guld värd även om den är liten. Vår är en prunkande blomsteroas signerad herr J. Men jag visar också två andra exempel på balkonger där man åstadkommit mycket med liten yta. 

1. Stiligahems gröna oas
Karaktärsdrag: Blommande krukträdgård med uppstammade olivträd, rosor, buksbomsklot, kryddor och jordgubbsplantor. Krukor i olika format som tillsammans ger en rumslighet, som ett öppet växthus. 
(null)
Här sitter jag i min rose garden. Egentligen är vare sig maken eller jag särskilt förtjusta i just gula rosor, men vi har fått dem av vår fantastiska blomsterhandlare. De kunde nämligen inte säljas eftersom de inte såg fina ut, men i herr Js vård blomstrar de. 
(null)
Den här vyn där gränsen mellan balkonggrönskan och trädgårdarna smälter samman. Rosa rosor och rosmarin
(null)
(null)
Här ser man hur herr J jobbat med att fylla blickfånget. Vi har blomlådor också vilka ramar in hela rummet. 
Fönsterbrädan är en perfekt avställningsyta för ett litet glas rosé och jordgubbar. Vi brukar tända värmeljus också. 

2. Estrid Ericsons franska balkong
Karaktärsdrag: socialt och ytsmart utnyttjande av ytan. Balkongen förstoras genom vyn utåt och inåt rummet. Här är det sociala i centrum. 
(null)     
Estrid Ericsons franska balkong dukad för två med utsikt över Nybroviken. Bordet mäter 100x30 cm och är utfällbart. 
Foto: Emelie Danielsson

3. Frida Fahrmans miniterrass
Karaktärsdrag: genom att möblera som om det vore en terrass, med vackert bord i blickfång, nätta fåtöljer, låga krukor och sittkuddar upplevs rummet stort. Åh fyra sittplatser, bord och krukor tänker hjärnan och luras att tänka att det är större. Parasollet ger takkänsla och rumsligheten förstärks av balkongskyddet. Fint

(null) 
Foto: Frida Fahrman 


#1 / / Sarah:

De e så mysigt me balkong :)

Svar: Tack så mycket. den här balkongen är fin året om. På vintern klär vi den i ris och sätter upp en ljusslinga
Stiligahem

#2 / / Inger:

Ni har en fantastiskt fin och inbjudande blommande stadsbalkong, en oas.
Ni är duktiga på att skapa stämning.

Svar: Men åh så fina ord. Så glad jag blir. Det är makens gröna fingrar som ska ha all credit. Önskar dig en fin kväll
Stiligahem

#3 / / Cecilia:

Har inte tittat in här på någon vecka eller två och så har du dukat upp ett helt festbloggbord med Slettered, odlingslådor och balkonger - tack för så fina tips och vackra bilder! Här kommer ett litet tips i retur om du har en stund över: svtplay har ett program om modeskaparen Dries van Noten som jag tror du skulle uppskatta. Förutom inblickarna i den kreativa processen får man se några glimtar av hans fantastiska hem och trädgård, rekommenderas varmt.

Svar: Tack tack Cecilia för din kommentar på bloggen. Så kul att du gillar de senaste inläggen. De var roliga att skriva. Jag försöker att addera något extra i inläggen så det är kul att du uppskattar text och bild. Stort tack för tipset om van Noten. Det låter intressant och ska kolla in det vid tillfälle
Stiligahem