/ Uppåt väggarna /

Grafiskt med guld och blått

Jag föll genast för färgkombinationen Kleinblått och guld särskilt i kombination med De svarta grafiska detaljerna. Jag gillar tavelväggen. Den tycks bestå av tidningsklipp, affischer och egna alster. 


Det här är ett bra exempel på hur man kan få till ett väldigt blickfång till en ganska liten peng. Den tunna fyrkantiga ramen ger ett exklusivt intryck och genom att addera accentfärger guld här och där hänger allt ihop. 

Vad hade hänt om bilden på den antika skulpturen fått en kleinblå passepartout? Eller kanske en varm orange? Kanske hade det blivit fullträff. Den här idén och sättet att möblera kan man lätt överföra till sina egna favoritfärger. Och i bilden saknar jag mer varma färger som brunt eller något grönt. De bruna fåtöljerna och pläden tar inredningen inte hela vägen, men nästan. Jag har läst en hel del om Feng-Shui i inredningen. Det finns mycket visdom i att tänka i de fem elementen; trä, eld, jord, vatten och metall för att skapa liv i en inredning. 

På instagram skrev jag om att jag är en periodare när det gäller färger och att jag dras till kombinationer i säsong. Det ledde till en härlig diskussion, där en del är som jag, en del gillar klara färger och andra, dämpade eller pastelliga toner. Flera tycker inte om signalfärgerna gult och rött. Det skrivs om likformigheten i inredningsbranschen så det var uppfriskande och härligt att läsa allas inlägg. Mer sånt. 

Stiligahem på instagram
Foto: Stacey Cohen Design