/ Veckans accessoar /

Bemärkelsedag

En speciell kopp för speciella tillfällen. En sådan skulle jag vilja ha. I mitt barndomshem var det en guldkopp. En i tunt porslin med guldfärg överdraget på kopp och fat och med en tillhörande assiette. Jag minns att jag jag kände mig så fin, som en prinsessa när det var min tur. 

Det fanns bara en guldkopp. Och den fick man dricka choklad ur vid namnsdagar, födelsedagar och när det fanns något särskilt att fira. Här är hon som är speciell. Hon, den utvalda som fått guldkoppen. Det var en härlig och festlig känsla med en sådan detalj. Som vuxen har jag velat hitta en sådan kopp - en udda detalj så vacker och unik att den ger samma regala känsla. Men det faller alltid på någon detalj. 


När jag såg floraserien för Royal Copenhagen första gången fick jag blandade känslor. Formen på kopparna var underbar, men gillade jag hur blommorna var placerade? Jag har fortfarande inte helt bestämt mig på den punkten. Men kanske dessa lila blommor med guldkant trots allt har allt som krävs för att bli en bemärkelsekopp. För jag gillar faten mest. Jag tror det.

Flora för Royal Copenhagen