/ Veckans accessoar /

3 X Fåfängligheter

Kanske kan vi få till en liten plats för fåfängligheten på landet. Jag ska påbörja ett målningsprojekt i vår blivande klädkammare på Roslagsbacken. Och jag letar lite inspiration på Pinterest. Fastnade för de här bilderna på sminkbord som har stora speglar eller fönster som gemensam nämnare. 


Nu blir det nog inte någon stor spegel på det här sättet. Däremot har vi ett förhållandevis stort fönster och en liten plats där man kanske kan göra en liten bänk, med inspiration från de här bilderna. Så funkar inspiration för mig. Det är något, som proportionerna spegel och bord som inspirerar mig. 

Foto: via Apartmenttherapy
Foto: via The Decorista
Foto: Atlanta Homes via This is glamorous
#1 / / Birgitta:

Fina bilder, men dock, så känns det här med sminkbord lite föråldrat. Antar att tanken var då, att badrummen var väl små på den tiden, om man nu hade något. Många fick gå ut på gården. Det fanns faktiskt "hål" både för vuxna och barn. Så, man kanske kunde sitta och pokulera där om olika saker. Men nu har tiderna framskridit och våra våtutrymmen har blivit betydligt större och med mer förvaring och speglar. Kanske ett tips för dig, hur hade de löst detta allmänna problemet på 1700-talet, ja även 1800-talet, fram till 1900-talet? Det kanske inte är så trevligt subjekt, men varför inte, detta finns ju också i våran allmänna historia.

Idag skrivs det mycket om badrumsdesign, stora rum med vackert kakel som är en stor och viktig del av det övriga boendet. Ja, framtiden vad kan det finnas där?

Tack för din inspirerande blogg och även att man får lära sig lite av historiens tid som varit.

Birgitta