/ Inspiration: stiliga hem /

Retro i vinröda nyansen marsala

Dras åt mustiga färger så här års. Och det här hemmet ger mig så mycket inredningsinspiration att jag ville dela med mig av det. Retro när det är som bäst. 

År 2005 utsågs den brun-bourgogne-färgen Marsala till årets färg. Sedan dess har jag sett den användas som accent i många inredningar, särskilt tillsammans med smutsigt rosa och mässing. Den symboliserar hela ton-i-ton-tänket som präglar den skandinaviska inredningen just nu. Genom att blanda ton-i-ton-tänket med några "mid-century-klassiker" och coola lampor får man till en spännande möblering. Och jag som har ett särskilt gott öga till modernare lampor faller. Allra mest dras jag till de snygga utanpåliggande spottarna i taket. Minns nostalgiskt de stora man hade på 80-talet. Är det någon som vet vem som gör dessa?


Personligen vill jag inte leva i ett hem med bara en färg i olika nyanser. Jag gillar accent-tänket mer. Allt jag tänker på är att jag vill addera något illgult, orange eller turkost. Inspirerande är det likväl. 

Foto: Wrede

I hemmet syns bland annat följande möbler och lampor:

Smithfield pendant från Flos
2 May Day lampor från Flos ovanför bord
Atollo bordslampa för Oluce
Spanish chair av Børge Mogensen för Fredericia
MK99220 Mogens Koch Folding chair för Carl Hansen & Son
Matsalsdtolarna First dressed av Stefano Geovanni för Magis design
#1 / / Annika Stiernstedt:

Hej, Ett klart inspirerande hem du visar. Håller helt med dig om att gråskala och smutsiga pasteller inte heller är min stil. Gillar speciellt den sista bilden på badrummet med det marockanska kaklet. Har dessvärre inte funnit någon plats för sådant någonstans hemma hos oss. Apropå färg och accenter, har du upptäckt engelsmannen Ben Pentreath? Jag tycker allt han gör är snyggt. Lycka till med Roslagsbacken!
Kram
Annika

Svar: Jag blev också väldigt förtjust i kaklet. Kanske kan vi våga ge oss på det eller ett brittish racing green när vi gör badrum på Roslagsbacken. Jag följer Ben Pentreath på instagram - så inspirerande. Föresten blev jag väldigt glad över din kommentar. Jag hoppas att ni funnit er till rätta här i Sverige. Det är inte lätt att flytta hem efter många år utomlands. Önskar dig en trevlig helg/ Anncha
Stiligahem