/ Veckans accessoar /

Silverlänken spetsbåge

Halsbandet spetsbåge av Malte Ström via Sebastian Schildt.

Så otroligt användbart och fint är det halsband jag fick av min mamma i födelsedagspresent. Jag har nästan använt det dagligen sedan jag fick den för en månad sedan. Ett litet blänk i halsen gör så mycket för helheten. De avlånga ögonformade länkarna känns både klassiskt och unikt.  

Halsbandet har fått namnet spetsbåge, efter de gotiska valv eller fönsterbågar som har samma form. Tänk Notre Dame i Paris. Det är när man använder klassiska former i ett nytt sammanhang som det blir spännande. 

Halsbandet är formgivet av silversmeden Malte Ström som varit verksam sedan 1985 och med egen verkstad sedan 1991.  Redan i 15 års ålder var han guldsmedslärling. Hans verk är perfektion och han säger själv att han lägger stor vikt vid hantverkskunnandet. Det märks. Smycken, och särskilt halsband i geometriska former är hans signum.  

Det känns så kul att få bära konst runt halsen. En slags framtida antikvitet. Malte Ström har en egen butik på Södermalm.

läs mer om Malte Ström

Modernt svenskt silver
Om du är intresserad av nutida svenskt silver har jag några tips:
  •  Galleri Sebastian Schildtdrivs av silversmeden med samma namn. Det är här mitt halsband köpts Galleri Sebastian Schildt
  • Nutida Svenskt Silver är en grupp guld-och silversmeder Nutida
(null)


#silver #konsthantverk #svenskt
#1 / / Karin :

Så utsökt! Silver är så vackert i enkla rena former, det tar fram skönheten i materialet. Jag ser låset där i all sin enkelhet. Om jag inte hade tillverkat ett liknande lås på ett smycke hade jag inte upptäckt det. Fin helg önskar jag dig.

Svar: Jag håller helt med dig om att silvrets karaktär kommer fram i de enkla formerna. Och det enkla låset är så fint. Jag är mycket glad över det
Stiligahem