/ Veckans accessoar /

Palissad för grönheter

(null)
Signe Persson Melins vackra växtkärl Palissad för Byarums bruk har länge stått på min önskelista. Den vackra bågformade kanten i kombination med aluminiumets hårda silverfärg gör den alldeles särskilt fin tillsammans med grönheter.  När jag fyllde jämt för en månad sedan fick jag den av mina syskon. Och nu är den fylld med hyacinter och mossa på landet.

Inspirationen till formen kommer av den typ av pålverk som fått ge namn åt kärlet. En palissad är ett staket eller pålfasad byggd av stolpar eller trädstockar nedtryckta i marken, ofta som en temporär befästning eller inhängnad. På samma sätt är krukan en hållbar inhägnad för temporära arrangemang. En fin symbolik.

Den här helgen hade jag en målbild och det var att fylla kärlet med mossa och hyacinter. Och det var i princip det jag hann med. Så är livet. Och visst kunde arrangemanget blivit snyggare, men ibland är 10 minuter allt som finns för att göra arrangemang och fota det. Så jag är glad att det blev av. Trots allt. Det värmde hjärtat. 

Sonen och jag tog en morgontur i ett frostnupet skärgårdslandskap för att hitta mossa. Allt var så stilla och tyst och vid det gamla färjeläget togs en båt upp.  En granne lite längre bort sågade bort grenar i ett träd. Förutom det var allt tyst och stilla. Ljuset varmt och svagt gult. Så vackert. Och hem kom vi med en stor laddning till arrangemanget. Särskilt vackert tycker jag nog att det är med just mossa till aluminium. Målbilden uppfylld. 
(null)

(null)

Läs mer om  
Byarums bruk -Palissad
Signe Persson Melin

Foto: Anncha, stiligahem


#byarumsbruk #signeperssonmelin
#1 / / Karin :

Vackert! Det behövs inte mer. Fin idé du gav mig nu... Kram

Svar: I det enkla bor det vackra som den gode Ernst skulle sagt. Jag tycker också mycket om det. Det är väl finishen jag hade velat få till, men good enough
Stiligahem