/ Stiligahem besöker... /

London: Anouska Hempel's Blake

Efter Blake's i London har det blivit många efterföljare. Någon ska vara först. Och när bondbruden, formgivaren och hotellägaren Anouska Hempel slog upp dörrarna till Blakes Hotell i London föddes också världens första boutique hotel. Det som kännetecknar Hempels formgivning är mötet mellan öst och väst. Det är en colonial style som aldrig går ur tiden. Fastän inredningen är ritad 1979 så håller den än. Den är inspirerande och ombonad.

Fastän rummen skiljer sig mycket åt i karaktär så hänger inredningen väldigt väl samman. I en intervju med lyxguideboken Mr & Mrs Smith förklarar Hempel att hemligheten med Blakes särskilda atmosfär är belysningen.

"Ljussättningen förändrar sig inte, utan är följsam. Den rör sig som en röd tråd tillsammans med dig genom byggnaden. Det spelar därför ingen roll om det är ett ljust eller mörkt rum. det hänger ihop, säger Anouska Hempel. 

Black never goes out of style. Och britterna älskar det högglansiga svarta i kombination med blankpolerad mässing. På Blakes dominerar det svarta inredningen. I matsalen i kombination med vackra björkstolar i Biedermeierstil och med palmblad. Det känns som att kliva ombord ett klassiskt ångfartyg och det är just det som var Hempels vision. Just de gula träslagen i kombination med svart var väldigt inne så där runt 80-talet. Jag öppnade min inspirationspärm med urklipp från den tiden och konstaterade att jag älskade detta redan då. Särskilt är jag förtjust i de målade rutorna på golven. 

 
Vårt rum har den väldigt typiska Hempelska stilen där asiatiska och japanska skjutdörrar med speglar möter det franska och brittiska. Kolonialt och klassiskt snyggt med vackra och exklusiva materialval. Badrummet var litet men som en dröm. 

Just nu tänker jag mycket på belysning. Särskilt föll jag för de tidstypiska takspotarna. Stora runda utanpåliggande. Dösnyggt. Jag skulle faktiskt kunna tänka mig att använde den här typen av spottar på landet. 

 
 

Nyligen gjorde ingen mindre än den brittiske modeskaparen Matthew Williamson. Hans förkärlek för karibiska färgtoner är synligt på innergården. 

 

 
Foto: Ann-Charlotte, stiligahem.se

 

London / hotell
#1 / / Tess:

Åh, vad härligt det ser ut! Så vackert! :)

Svar: Det är verkligen ett riktigt bra boutiquehotel med en superservice. Kan varmt rekommendera det
Stiligahem

#2 / / anneliesblomsterochbakverk:

Så fint! Nu blev jag ressugen :)

Svar: Så kul att du gillade inlägget. Det kommer mera senare i veckan: ikväll och på fredag. London är alltid härligt
Stiligahem