/ I säsong /

3 x bevingade ljusstakar

(null)

Redan Allhelgonahelgen kommer det första säsongsbetonade pyntet fram hemma hos oss. Jag tycker just ängeln passar så bra som symbolik till den helgen, och så är hösten så starkt förknippad med min pappa. Så jag börjar så. Och efter den helgen brukar vinterns blommor få flytta hem.. Jag är väl kanske inte riktigt typen med prydnadsänglar i varje hörn och vrå, men formen av vingar tycker jag mycket om, på fåglar och fjärilar så väl som änglar. Här har jag valt ut tre helt olika ljusstakar med änglavingar.  Inspirationen kom från senaste Skönahem där jag också hittat inspirationsbilden
(null)
1. Ljusstake i silver med vingar, i två storlekar av Studio Vertu, Spiti
2. Stor ljusstake med vingar i svart rostig metall, Blickfång
(null)
 
3. Ett par ljusstakar med amoriner, Bastille, Oscar & Clothilde

/ Inspiration: stiliga hem /

Mjuka upp det svartvita

Det bruna spås bli det nya grå. Det är med blandade känslor jag läser det. Brunt är nämligen den färg jag själv gärna inreder med här hemma. Självklart kan man inte annektera en färg, men ja, jo om man är kejsare av Kina kan man, men det är inget eftersträvansvärt. Däremot bekymrar jag mig att alla grå väggar nu ska bli bruna och de smutsrosa pastellerna ska bytas ut mot toner av brunt och mässingen byts ut mot silver.
 
Den här lägenheten på Torstenssonsgatan som nu är till salu visar hur fint det blir att mjuka upp det ganska svartvita med nougattoner i lampor och kuddar. Ni som följer bloggen vet förstås att jag gärna adderat accenter i någon färg, men trenden nu är ton i ton, så det blir lite färglöst, fast fint.  Och med vackra sekelskiftesdetaljer gör det sig fint på bild. Inspirationen är fri. Trevlig helg
Fint med de persikofärgade blommorna till den ganska softade inredningen. 
En härlig vy ton i ton. 
Mitt öga dras genast till den blå randen. Fint med det lite kyliga i den ganska neutrala miljön
 
Foto: Lagerlings
/ Veckans accessoar /

Palissad för grönheter

(null)
Signe Persson Melins vackra växtkärl Palissad för Byarums bruk har länge stått på min önskelista. Den vackra bågformade kanten i kombination med aluminiumets hårda silverfärg gör den alldeles särskilt fin tillsammans med grönheter.  När jag fyllde jämt för en månad sedan fick jag den av mina syskon. Och nu är den fylld med hyacinter och mossa på landet.

Inspirationen till formen kommer av den typ av pålverk som fått ge namn åt kärlet. En palissad är ett staket eller pålfasad byggd av stolpar eller trädstockar nedtryckta i marken, ofta som en temporär befästning eller inhängnad. På samma sätt är krukan en hållbar inhägnad för temporära arrangemang. En fin symbolik.

Den här helgen hade jag en målbild och det var att fylla kärlet med mossa och hyacinter. Och det var i princip det jag hann med. Så är livet. Och visst kunde arrangemanget blivit snyggare, men ibland är 10 minuter allt som finns för att göra arrangemang och fota det. Så jag är glad att det blev av. Trots allt. Det värmde hjärtat. 

Sonen och jag tog en morgontur i ett frostnupet skärgårdslandskap för att hitta mossa. Allt var så stilla och tyst och vid det gamla färjeläget togs en båt upp.  En granne lite längre bort sågade bort grenar i ett träd. Förutom det var allt tyst och stilla. Ljuset varmt och svagt gult. Så vackert. Och hem kom vi med en stor laddning till arrangemanget. Särskilt vackert tycker jag nog att det är med just mossa till aluminium. Målbilden uppfylld. 
(null)

(null)

Läs mer om  
Byarums bruk -Palissad
Signe Persson Melin

Foto: Anncha, stiligahem