/ Roslagsbacken /

Plötsligt blev det vår tur. Och det blir bra

Så kom äntligen dagen då vi kan säga att huset är vårt. Som vi har letat och velat, budat och hoppat av. Vi har funderat och tänkt på vad som är viktigast och gjort val. Funderat igen. Tänkt bygga, bygga ut, bygga om. I går var vi på tre visningar; ett nybyggt, ett jätterenoverat och ett orört sedan 1973. I kväll stängdes budgivningen på furuparadiset  från 70-talet med oss som vinnare. Det är premiär för nya kategorin "renovering på landet".
 
En sak var vi överens om när vi sålde vårt älskade Solåkra, som vi haft i tio års tid. Vi skulle inte ha en röd torpardröm igen, utan ville ha något helt annat. Det tog ett tag att fundera vad detta annat kunde vara. Visst drömmer jag fortsatt om sekelskifteshus vid vattenbrynet med punschverandor i solnedgång och nybyggda kalkstensfärgade Gotlandslängor och bördiga skånegårdar, men de drömmarna får stå på tillväxt till förmån för något mer praktiskt och ändamålsenligt.
 
Att få bo kvar i stan och att ha ett helgboende inom en timme, med kommunalt avlopp, med flera rum, med buss närmast från dörr till dörr och med utsikt mot havet. Och en tomt där vår son kan få vara som han är utan att störa grannar. Och ett riktigt hus att bo i året om. Det är drömmen och avkoppling för oss. Dessutom har vi redan ett drömboende. Behöver vi verkligen ett till? I vårt nya hus är det check check på hela listan. Huset som sådant är i princip orört sedan 1973. Det är furu från golv till tak i fem rum. När jag såg bilderna fick jag lite träångest och min första tanke var att måla allt vitt vitt.  Men när jag väl kom dit och såg ett älskat välskött hus. En riktig villa som är gediget timrat på plats, föll jag som en fura. Bokstavligen. Som det känns nu kommer vi ta det lugnt med renoveringen. Men det kan ändras. Det känns faktiskt bra att pendla mellan att renovera och bevara. Att respektera det som varit och sätta sin prägel på rätt sätt. Vi får helt enkelt låta tankarna växa fram - och den processen är du välkommen att delta i.
 
I Danmark är sommarhusdrömmen svart med vita knutar. Jag tycker mycket om den känslan. Och jag lutar mot att göra vårt hel-fel-ljusgröna, fast det ser vitt ut på bild, timrade stuga svart. Målbilden ligger åt det hållet exteriört. Det kommer att bli en hel del inlägg framöver om vårt nya hus. Hoppas att du gillar det och hänger med, fastän huset kanske inte är så stiliga-hemmigt-antik-snyggt.  
 
Utsikt mot havet från altanen
Det här är storstugan i vår furudröm. Det har den perfekta planlösningen och  ger en försmak om hur det ser ut i resten av huset. I köket har man förstås både skåpsluckor och möblemang i furu och sovrummen är klädda i det älskade materialet från golv till tak. Lite too much furu, men med en planlösning, tomt och beliggenhet som är perfekt för oss. Första juli går flyttlasset.
 
Foto: Hadley court och Mäklarhuset
renovering
#1 / / anneliesblomsterochbakverk:

Blir så glad för er skull! Med tiden kommer det säkerligen bli ert helt och hållet både in- och utvändigt. Så fint också att det är så bra för S. Kramar!

Svar: S behov vär det viktigaste. Är det bra för honom blir det avkoppling för oss. Det är kanske inget hus folk förväntar sig att jag köper, men huset är helt klart det bästa jag sett under tiden vi letat
Stiligahem

#2 / / Anonym:

Så roligt att ni slagit till! Nu måste vi genast bli med båt så vi kan komma och hälsa på😊. Stor kram och grattis igen

#3 / / Anonym:

Så roligt att ni slagit till! Nu måste vi genast bli med båt så vi kan komma och hälsa på😊. Stor kram och grattis igen

Svar: Tack tack. Ni är välkomna både med o utan båt
Stiligahem

#4 / / Karin :

Grattis! Så roligt att ni hittade ert paradis. Så härliga helger ni kommer att ha där :-) Kram

Svar: Tack så mycket Karin. Det har tagit ett tag både att veta vad som är viktigt och vilka kompromisser vi varit villiga att göra. Det här huset klickar i de flesta boxarna och det känns riktigt bra. ¨Hoppas att du får en bra tisdag
Anncha
Stiligahem

#5 / / Annika Stiernstedt:

Stort grattis till er! Så skönt att ha hittat ännu ett drömboende, för det kommer det att bli när det blir "ert", och att ni får tillträde redan i sommar. Bingo.
Svart exteriör är klockrent, det skulle jag också ha valt. Allt det viktiga och de saker som man inte kan ändra finns redan, det ändra är kosmetika, som att måla över furupaneler och tänka bort hiskeliga möbler t ex
Kram Annika
Annika

Svar: Tack annika, det känns som ett riktigt bra hus. Och bara en timme från vårt hem i stan. Precis så som vi önskade. Jag ser fram emot att tänka i lite nya banor när det gäller inredning, även om vi förstås har en bra stomme från vårt tidigare lantställe. Det känns också skönt att få slippa att ha våra saker magasinerade. Puh.
Stiligahem

#6 / / margareta Widell:

Bara att säga grattis, roligt att planera och möblera och diskutera.
Önskar er en första skön sommar på ert nya drömställe.
Sommarkram Margareta

Svar: Kära Margareta, tack så mycket för lyckönskningarna. Vi räknar dagarna nu till vi får flytta in. Och tankarna snurrar kring inredning och drömmar. Precis så som det ska vara när man köpt hus. Vi glädjer oss. Ha en riktigt härlig vecka/Anncha
Stiligahem