/ Hos oss i stan / Veckans accessoar /

Nytt: Steltons Emma

Jag har haft ögonen på Steltons fina Emma-serie som är ritad av duon Sebastian Holmbäck och Ulrik Nordentoft ett tag. Jag hade väl kanske riktat in mig på en ljusblå till "landet", men när vår trotjänare här hemma i stan läckte ut mer vatten än vad som fanns i behållaren så var det dags att byta ut den. Jag tycker mycket om den fina formen och det böjda trähandtaget som gör hela elkitteln till ett riktigt smycke. 
 
HolmbäckNordentoft Studio gör både möbler och designföremål och har förutom Emma-serien bland annat formgivit Pure black-knivarna för Stelton samt de fina huslyktorna för Normann Copenhagen. 
Min bricka laddad för en kaffestund.  I krukan har jag en myrsine, en tåligare variant av myrten. I vänstra hörnan står hushållsrullehållare från Scherlin.
1. Bricka 60 x 45 "tulpan" svart av Josef Frank för Svenskt Tenn. 2. Gräddkanna, "Blå eld" av Hertha Bengtson för Rörstrand 1951. 3. Tekoppar "Arabia Ali" av Raija Uosikkinen för Arabia. 4. Elkittel, "Emma" av Holmbäck Nordentoft för Stelton. 5. Kruka, Kew Garden, Ulriksdals Slottsträdgård. 6. Arkitektonisk tallrikskonst i serien "Palace" från Seletti 
Skärbräda "styckdetaljer" från Scandinavian Design Factory
Foto: Ann-Charlotte Jönsson, stiligahem.se