/ Inspiration: stiliga hem /

Walles & Walles: Ytsmarta lägenheter

,
En av mina absoluta favoritbutiker i Stockholm är Walles & Walles. Jag gillar deras klassiskt internationella stil som känns tidlös och modern. Jag minns när R.O.O.M öppnade på Kungsholmen i Stockholm och man vallfärdade dit för att få ta del av en svensk variant av Conranshop och Habitat, men allra mest för att Stockholm äntligen fick en tygbutik med snygga enfärgade, randiga och rutiga tyger. Det var Lars och Ulla Walles som drev sin tygargentur i butiken. Sedan 2001 ligger Walles & Walles på Birger Jarlsgatan. Då precis som nu har de stans bästa urval av tyger och gör hela inredningar. En av sönerna säljer nu sin fina lägenhet på Kungsbro strand.
 
Lägenheten var från början en 2:a med arbetskök, små trånga rum och dålig förvaring. Men nu är det ett fint exempel på hur man kan skapa en yteffektiv lägenhet.
 
I en intervju med Barnebys berättar Joakim Walles att han ville att lägenheten skulle fylla flera funktioner samtidigt som det skulle känns som en luftig studio
–Jag ville ha material som åldras vackert och att detta skulle gå som en röd tråd genom hemmet. Därför lät jag rita allt ifrån kök till dörrar och badrumskommodor som sedan tillverkades på vårt snickeri, säger Joakim Walles.
Läs hela intervjun
Nyckeln i den här lägenheten är bokhyllan, interparete av Piero Lissoni för italienska Porro
Här ser man hur fint hyllan avdelar ettan till två rum
En annan detalj jag gillar är skrivbordet, som gjorts av två hurtsar från Bisley och en träskiva. Lampan i fönstret heter Taccia och är från Flos
Platsbesparande och snyggt att förlänga fönsterbrädan är med den här smalare, cirka 40-50 cm, djupa skivan över två lådhurtsar.
Snyggt och genomtänkt
Matsal och Vardagsrum i ett
Mies van der Rohes vackra MR Stol är som en skulptur.
 
 
liten yta