/ Uppåt väggarna /

Tapeter: Influencers och Sandberg

Två fantastiska bloggkollegor Mari Strenghielm och Anna Malmberg har stajlat och fotograferat tapetföretaget Sandbergs senaste kollektion Villa Dalarö som kommer ut i veckan. Tapetseringen och fotograferingen är gjord i Maris hem som ligger på Dalarö i Stockholms skärgård. Kollektionen ligger helt rätt i tiden på så många sätt. Kanske är det den egna längtan efter ett sommarställe som gör att jag också faller som en fura, men också för att det känns autentiskt. Mari har en egen ton och stil på ett sätt som nästan alltid är igenkänningsbar. Vi kanske inte delar smak fullt ut, men jag följer henne för att hon har en så genomförd stil och det inspirerar mig.
 
Det blir allt vanligare att företag använder bloggkändisar för större samarbeten och det här är ett av de mest lyckade i genren. Det är visserligen ingen ny företeelse med kommersiella samarbeten mellan bloggare och företag. Det är få bloggar som inte har sponsrade inlägg och där pressevents och lanseringar är stommen för många. Det nya handlar mindre om sponsade inlägg och mer om ett helhetsgrepp kring ett samarbete. En person som lever företagets livsstil. I det här fallet har valt en bloggare och låtit den den personen styra hela upplägget. Det hela känns autentiskt, äkta och går rätt in i hjärtat. Bra jobbat Sandberg och Mari. I pr-sammanhang pratar man om kändispersonerna som influencers, det finns till och med en sammanslutning. Och de som räknas i sammanhangen är bara de riktigt stora bloggarna, de som lever på att blogga, fotografera och stajla. Eller de som är i gränslandet. Följdaktligen ser man nästan alltid samma tio personer på pressevent eller som företag väljer att skicka provsmak till. Det funkar förstås, och visst bygger det varumärket och sälj. Men jag tror också att företagen måste tänka mer nischat för att nå igenom. en smart influencermarknadsföring. Vad jag menar är att initiativ där man vågar välja med hjärtat och inte alltid ta säkra kort kommer att blomstra. Där man inte väljer den största men den bästa för sammanhanget. Att börja genom att till nästa event välja en ny, en blogg med en annan ansats som komplement. För företag där storytelling är en viktig del av bilden är bloggar som stiligahem rätt kanal. Jag skriver sällan om nyheter rakt av, men däremot kan jag vidimera företagets existens med berättelsen om - och sånt gör jag gärna med aktualitet. Jag vet förstås inte i vilken omfattning mina inlägg påverkar, men att de gör det vet jag. Min serie om tapeterna på Drottningsholms slottsteater ledde i allafall till bokade visningar och det här inlägget ledde till två inköp, vad jag vet. Nu skrevs båda på helt redaktionella grunder, utan försäljning som syfte. Men det hade lika gärna kunnat vara ett samarbete på ett sätt jag skulle kunna tänka mig. Det jag vill utveckla är egna unika vinklar på saker, inte göra sponsrade inlägg. Det jag hoppas är att hitta möjligheter att göra fler bakom kulisserna inlägg och få besöka intressanta platser. Så här kan jag tänka en söndagkväll när jag förbereder ett inlägg. Med det önskar jag en riktigt härlig vecka. Nu är våren här!
 
 
 
Tapeterna heter 1. Einar, 2. Sigfrid, 3. Viola och 4. Vera.
 
Styling Mari Strenghielm och foto Anna Malmberg för Sandberg Wallpaper.
 
kök / tapet
#1 / / Weronica - Living by W/Days and Weekends:

Intressant inlägg om frågor som jag själv funderar mycket kring. För mig har alltid den personliga linjen, kvalité och att köra på sitt spår med integritet varit av vikt. I branschen är det ofta för stort fokus på statistik, antal följare och pressevents. Nu påstår jag inte att det är så att de som lockar många är sämre - icke då - det finns högt och lågt över hela linjen. Tankeväckande! Jag spånar gärna vidare i frågan.

Svar: Hej Weronica,jag känner själv att just detta med integriteten är väldigt viktigt. Det finns verkligen bra bloggar i alla genrer och jag beundrar flera som är duktiga på detta med det nyhetsdrivna. Som en reflekterande, och ganska långsam sådan är det helt omöjligt. Och jag har ju valt en annan väg. Det visar inte minst det här inlägget. En dryg vecka senare får jag "nyheten" på pränt, fastän jag läste och såg bilderna hos Mari samma dag. Jag har lite tankar på samarbeten jag kan tänka mig - och funderar på hur det skulle kunna inrymmas och rent utav göra stiligahem ännu bättre. Vi får se om jag gör något åt tankarna eller om de får stanna så.
Ser fram emot att se hur du spånar vidare
Stiligahem

#2 / / Victoria :

Mycket bra inlägg! Det är så många bloggar som bjuder på samma sorts inspiration och idéer, färger, länkar och bilder stylade efter samma mall. Det är roligt att titta på och läsa men samtidigt blir jag ganska trött och inte särkilt inspirerad, känslan blir mer av att jag är en betraktare av hem, och en stil, som förvisso är vackra på sitt sätt men som inte blir "min", känslan finns inte där för "alla hem ser ju likadana ut" och då blir det så opersonligt och inget jag tar till mig. Lång inledning, men det jag vill säg är att jag därför uppskattar din blogg ännu mer, dina inlägg, text och bilder är inspirerande, vackra och intressanta att titta på och läsa och jag får lära mig mycket om designhistoria och olika inredningsstilar. Dina bilder och inlägg beskriver levande hem, här finns en varm känsla! Stort tack för Stiligahem och jag ser framemot att få fortsätta följa dig!

Svar: Du kan inte ana hur glad jag blir över att läsa din kommentar. Det var just den där frustrationen över att se hundratals bilder stöpta i samma form, som fick mig att starta stiligahem. Jag ville göra en blogg som jag själv ville läsa. Det går ju aldrig att veta om det var fler än jag som längtade efter det - och inte heller om jag hade förmågan att göra just en sådan blogg, men jag vågade i alla fall. Och det har jag inte ångrat. Särskilt kul är det att läsa dina ord när jag inte riktigt tyckt att jag hunnit med bloggandet de senaste veckorna. Så tack så mycket för att du tog dig tid att skriva. Och hjärtligt välkommen tillbaka.Anncha
Stiligahem