/ Inspiration: lantliv /

För bra för att vara sant

"Målet är ingenting, vägen är allt" sjöng Robert Broberg. Det ligger något i det. Vi har varit i en två veckor lång och seg budgivning på ett helgboende. Och på en plats kanske jag ska tillägga. För den här platsen där huset ligger gjorde starkt intryck på oss alla tre. Huset var kanske lite för bra för att vara sann och ändå inte. Här finns fina detaljer som inbyggda bokhyllor, vackra golv och fönster. Fina avslut och ett välbyggt hus. På minussidan en liten övervåning, dåligt med förvaringsutrymmen och inget gästhus. Sånt som vi lägenhetsmänniskor längtar efter. Men allt var iordninggjort, välskött, uttänkt och väl genomfört att jag skulle kunna flytta in direkt utan att störa mig på en endaste grej. Perfekt på så många sätt. För bra för att vara sant.
 
Vi blev dem som till slut gav upp, till glädje för de andra. Mister du en står det tusen åter tröstar jag mig med att tänka. Och man lär sig något av allt. Vad som är viktigt och inte. Vad jag verkligen tycker om. Från det här huset tar jag med mig ett gäng fina idéer till ett annat boenden, i verkligheten eller i fantasin. Och det blir faktiskt två blogginlägg. Det här och ett till.
 
För mig som gillar att inreda var den största tveksamheten just att allt här var så fint och färdigt. Kanske på många sätt precis så som jag själv skulle kunna tänka mig att bo. Våra möbler från Solåkra skulle kunna flytta in hit direkt. Både jag och maken tror på vår egen förmåga att förädla en plats. Och jag hade väl kanske trott att vi skulle falla för en oslipad pärla. Så det kanske är bra att det inte blev det här ändå.
Manuel Canovas vackra Bengale tapeter i färgen Zaphir. Jag har det här mönstret fast i färgen Moka på några av mina kuddar på sängen här i stan.
En glasveranda som är alldeles perfekt. På högra sidan har man byggt in bokhyllor och på vänster sida en bänk med förvaring under locket. Snickerierna i en färg som påminner om Farrow and Balls Purbeck Stone och glasverandan i den ljuvligaste rosa: Cinder Rose
Fina 1700-tals rullgardiner till fönstrena, med glasringar, läderrem och bomullslina.
Bokhyllan så fint inpassad ger en så bra yta för stilleben och glas.
Ett gästrum eller ett bibliotek med egen utgång ut. Tapeten är från Borås tapeters Karlslundsserie och heter Tessin. Den är bedårande och särskilt tillsammans med spegeln och det lilla bordet i engelskt rött.
Ett litet men funktionellt kök. Så modigt och fint att de valt att måla golvet vitt och blått.
Ytterligare en bild på det fina sovrummet
Min farfar och farmors glasveranda på västkusten med utsikt rätt ut mot havet kan jag fortfarande drömma om. Och glasveranda står högt upp på min önskelista.
Utsikten från balkongen på övervåningen.
lantlig inredning
#1 / / Iza Palm:

Gud så fint. Älskar det där huset, galet vackert!

Svar: Visst är det fantastiskt fint. Jag blev också väldigt förtjust. Nu går jakten vidare
Stiligahem

#2 / / Iza Palm:

Helt otroligt ju. Väldigt väldigt vackert!!

#3 / / Annika Stiernstedt:

Så här brukar vi tänka "det var inte meningen att vi skulle ha det huset" det kommer något annat. Du gör så rätt som tar med dig de bästa idéerna, men det här huset är lite "too much of everything". Du kan göra det bättre själv. Jag kan så klart inte uttala mig om läget, men jag är också säker på att det dyker upp något annat, som också har ett toppenläge. Människan har ju en förmåga att vara anpassningsbar och tänka om. Lycka till!
Kram
Annika

Svar: Tack Annika för dina uppmuntrande ord. Du har rätt i att det var lite för mycket av allt det goda och det var kanske det som var min största tvekan. Både jag och maken gillar förädlingsprocessen i sig och det är ju just det som är roligt. Vi var båda faktiskt inställda på en helt annan typ av hus. Kanske ett helt tidstypiskt 40-70-talshus och inte rött torp. Det känns skönt att få stöd :-) TACK!
Stiligahem

#4 / / Karin:

Hej!
Vilket fint hus! Även om ni inte tog hem budgivningen så håller jag med dig om att detta är verkligen något att inspireras av. Eftersom jag förhoppningsvis ska bygga en glasverandan så tar jag och inspireras av bilderna på den här. Tack för att du lade upp detta inlägg!

Svar: Hej karin, så spännande att ni ska bygga glasveranda. I visningsmaterialet till det här huset fanns det måttbestämda ritningar, så du får säga till om du vill ha måtten på glasverandan. /anncharlotte
Stiligahem