/ Roslagsbacken /

Vårt nya hus: Exteriör inspiration

 
Vilka härliga dagar vi har. Igår tog sonen och jag picnic med oss och sonderade omgivningarna och badplatsen vid vårt blivande lantställe. Här kommer vi att trivas storartat. I några inlägg framöver kommer ni få följa med i mina inredningstankar. Någon storrenovering i sommar kommer det inte att bli, utan vi flyttar in med det vi har med oss från vårt tidigare ställe, Solåkra. Men med fullt av idéer och planer för framtiden, inte minst exteriört.  
 
Huset kommer att målas svart. Det enklaste vore förstås att måla över den färg som huset redan är målat med, men varför göra det enkelt när man kan göra det rätt. Jag tror nämligen att huset är målat med en form av akrylatfärg, dvs plastfärg, vilket gör att huset inte andas och på sikt kan det bli röta under färgen. Så det blir att skrapa hela huset och börja om från början. Med det sagt kommer vi nog att ta lite i taget.
 
Jag tänker mig huset svart med tunna vita fönsterfoder, naturfärgade gråaktiga utemöbler och så fullt av krukor i terracotta och färg med växtlighet.
Det är fint med träfärgat och rotting till det svartvita. Själv tänker jag nog addera någon färg också, när vi kommer till det med färgsättning. Foto: Morten Holtum /Boligmagasinet (även bilden ovan)
Foto: Bo-bedre.no via Planete deco
Vårt hus är U-format och delen mellan de två stora huskropparna kommer vi helt att glasa in med spröjsade altandörrar nästan som ovan, hos oss blir två stycken par dörrar. På det sättet kommer vi att kunna njuta havsutsikt från köket också. Även i sonens och vårt sovrum kommer vi att byta ut de befintliga dörrarna mot fönsterdörrar. 
 
Smyckesformgivaren Charlotte Lynggaards hem är vackert både interiört och exteriört. Jag tycker mycket om de grånande trämöblerna och den stora hortensian i bakgrunden. Kan också tänka mig tunnor med klotformade eller uppstammad växtlighet. Foto: Style-magazin.ch
Ytterligare en bild från Charlotte Lynggaards hem. Jag tycker mycket om spaljéer och de grå detaljerna, även om det här kanske ger ett lite för rustikt och färglöst intryck för min egen smak. 
Roslagen / renovering / skärgård
#1 / / Hanna :

Men så fint med svart hus! Ska bli himla kul att få följa med i dina tankar och funderingar kring nya huset!

Svar: Åh tack så mycket Hanna. Ju mer det närmar sig desto större blir längtan. Vi åker till Danmark efter midsommar och kommer hem och flyttar in, hihi
Stiligahem

#2 / / lisbeth Olsson:

Gratulerar till nya fina huset det skall bli trevligt och inspirerande att följa er resa ,du har ju så god smak så det ser jag framemot.
Jag vill också passa på att tacka för en fantastiskt trevlig och inspirerande blogg jag är inne och tittar nästan varje dag.
Ha en skön sommar
Svar: Hej Lisbeth, så kul att du hittat min blogg och gillar mina inlägg. Det är alltid kul att veta vilka namn som döljer sig bakom statistiken. Vi Glädjer oss till att flytta in. Huset har mycket charm och ett fint läge så det ska bli roligt att flytta dit. Önskar dig en trevlig dag
Stiligahem

#3 / / Karin karin:

Åh, vad snyggt med svart/vitt. Skall bli spännande att följa er sommar-nöje-resa! Kram

Svar: Ja, och nu är det snart dags. Längtar så mycket
Stiligahem