/ Veckans accessoar /

Dekorera med snäckskal i porslin

Det är fint att duka förrätt eller efterrätt på en oregelbunden tallrik. Det blev därför inte helt oväntad en omedelbar kärlek till Sara Söderbergs nätta tallrik porslinssnäcka tillverkad av Gustavsbergs porslinsfabrik för Svenskt Tenn.  
 
Förlagan är en kammussla och likt den är insidan glaserad och utsidan matt. Det känns väldigt mycket Estrid Ericson över den här. Hon gillade att dekorera med snäck- och musselskal och den här kommer att passa perfekt till förrätten, salladen, efterrätten eller snacksen. Den åker vips upp på inköpslistan. 
Den matta baksidan visar hur fin och detaljrik tallriken är
Inspirationen har Sara Söderberg hämtat från renässansmålningar, bland annat den holländska gulåldermålaren Karel Dujardin's Boy Blowing Soap Bubbles (1663), som är en allegori över livets förgängligheter. Eller så ville han bara fånga ett barns glädje över en leksak.
Svenskt Tenn / snäcka