/ Inspiration: lantliv / Trädgård /

Fantastiska uterum och japansk hot-tub

Jag dras till bilder på sköna utemiljöer. Det hör förstås säsongen till, men för egen del har det egna intresset nått oanade proportioner. Säsongen i all ära, men mitt nyvaknade intresse har nog med den förestående landet-flytten att göra och det faktum att vi har i allafall tre uteplatser att inreda. Gissa om jag inspireras av den här trädgården som bjuder in till vila och social samvaro. Och det är många check check i trendboxen; Pergola, rotting och japansk hot-tub.

Huset är till salu och tillhör Robin Berkhuizen som har ett fantastiskt fint konto på instagram. Och jag är inte ensam om att uppmärksamma det, tipstack därför till Jannice. Scroll on mina bloggvänner. 

Maken drömmer om ett spabad på landet, men när jag ser den här härliga japanska hot-tuben blir jag verkligen sugen på att tänka om.
Det jag gillar är att man valt olika material som samspelar. Här har man gjutit en betongterrass och betongvägg, vilket skapar lä och gör detta till en mysig plats
Detalj av hot-tuben. Med ganska kalla färger som vitt och grått är det snyggt att man valt brunt mosaikkakel.
 Här har man gjort en fin pergolaliknande takkonstruktion så att man kan njuta långt in på hösten. 
E bänk och grönska i en kruka. Det är fint det.
I den här trädgården har man delat in tomten med tydliga grafiska linjer, en blandning av inspiration från både medehavsträdgårdar och japansk stramhet. Här är det grå golvet i form av trä, betong och grus i fokus och med små tydligt utvalda och strama plättar av gräs. Nog lite väl stramt för min egen trädgård och min egen stil, men inspirerande. I den här pergolan kan man tänka sig att sitta heta dagar, men så många av den varan har vi ju inte nu direkt.
Pergola och fina rektangulära odlingslådor. Just av den typen jag tänker mig bygga till vårt hus. Du som har koll på mina inlägg vet säkert var jag tänker mig placera sånna. 
Betongplattor i en rundel om äppelträdet och så en gjuten betongplatta vid hottuben. Ska man ha den här strama stilen är det viktigt att man blandar runda och raka former och tillför värme i form av växter och detaljer.
Här ser man det fina äppelträdet i mitten.
Stora härliga tunnor med uppstammade träd och svarta dörrar ger en medelhavsinramning.
Fina detaljer
Franska dörrar ska vi ha på landet. Å vad jag glädjer mig till vi får dem på plats.
Är man i Sverige eller i Italien?
Här ser man tydligare hur de har tänkt kring materialmötena
Foto: Fastighetsbyrån
hottub / spabad / trädgården / uteplats