Västkustdröm

Jag har spenderat många barndoms somrar på Orust, i Fiskebäckskil närmare bestämt. Västkusten har en alldeles särskild dragningskraft. Och när jag ser bilder från det här unika stället, slår en längtanssträng an i mitt hjärta. Igår var det kronprinsessans 40 års dag och det finns faktiskt en spännande koppling till henne just här - om man ska lita på mäklarannonser. Hur som helst, njut!

 
Huset är unikt på många sätt. Det är hit Kungen tog sin flickvän när de ville gömma sig undan världens ögon om man nu kan lita på säljaren. Så här skriver mäklaren: "Denna arkitektritade privatvilla ritad på 60-talet, sällsynt väl integrerad i en helt skyddad och privat klipplagun, förtjänar det i mäklarsammanhang aningen slitna ordet - unikt. Fast här använt i dess ursprungliga betydelse.
 
På tal om privat. Förutom havet som närmaste granne är huset och viken omslutet av 22 000 kvm friköpt tomt. En av husets många historier ger kanske en fingervisning om det enskilda lägets art. I början av 70-talet var en inte helt obekant tysk OS-värdinna och hennes nya pojkvän hett villebråd för världens pressfotografer. Det var i just detta hus det nyförälskade paret gömde sig - utan att upptäckas."
 
Foto: Bjurfors
#1 / / Sandra:

Fast det ar inte helt sant, lite maklartricks sa dar. Hovet sager sig inte ha nagon kannedom om detta. Sa satt ett fragetecken, Var det hit kungen kom? typ. Sa kan man ju saga om varje kobbe.

Svar: Vilken fuling den där mäklaren. Oavsett tycker jag det är en riktigt cool plats. Och hus.
Stiligahem