/ Inspiration: lantliv /

Lantligt 1700-tal

Tycker mycket om lantliga miljöer med inspiration från 1700-talet. Besökte ett sådant nyligen. Här är hela stommen klar, men det ska förstås tillkomma flera detaljer som tavlor under de kommande säsongerna. Jag själv blev mycket inspirerad och hoppas att det är något som inspirerar vidare. 

Här bakom den öppna spisen låg tidigare köket. Paret har flyttat köket och öppnat upp rummet så att man nu har ljusinsläpp från tre håll. Rummet är stort och man har delat in det i en matsalsdel och vardagsrumsdel. 

I vardagsrummet står en trågsoffa och gripsholmsfåtöljer tillsammans med föremål av mer allmogekaraktär. 


Väggen har man delat in med en horisontell list runt hela rummet och målat det nedre fältet grått - den snyggaste grå som finns. Pärlgrått från Kulturhantverkarna. 

Jag kommer att visa mer från huset under veckan. 

Foto: Ann-Charlotte Jönsson, stiligahem

#1 / / Frida G Svensson:

så himla glad att jag precis hittat till din blogg. så himla mysig!

Svar: Så kul att du hittat till min blogg. Och förstås att du tycker om det du hittar. Jag hoppas att du får en riktigt bra dag
Stiligahem

#2 / / IngmarieWe:

Ett utsökt vackert hem, tidlöst. Helt underbart. Lycka till med renoveringen av nya sommarhuset.

Svar: Visst är det ett vackert hem. Det är ett så fint urval av ssker som passar så fint ihop. Ikväll har jag målat hela vårt sovrum. Tak och väggar. Puh! Det tog fyra timmar så det ska bli skönt att sova nu
Stiligahem