/ Roslagsbacken /

3 x kökslampor

 
Vi funderar en hel del på belysning. Det är kombinationen av belysning på olika nivåer: allmänbelysning och punktbelysning i kombination ger ett rum charm. Det finns riktmärken för sånt här och summan av kardemumman är att det nästan inte kan bli för mycket. Vi behöver allmänbelysning i alla våra rum på landet. Det blir ganska många lampor det. En sida av mig vill säga då kör vi samma spot i taket i varje rum, men å andra sidan finns det så mycket fina lampor att välja mellan. Kanske kan jag bocka av några favoriter. Vid matsalsbordet i köket har vi just nu tre önskefavoriter. 
 
1. Ambit Lamp av TAF Architects | Muuto
Det här är makens favorit. Han tänker sig två stycken över matsalsbordet.
2. Sempé W103 av Inga Sempé | Wästberg
Den här lampan finns i olika varianter och precis som maken skulle jag kunna tänka mig två lampor. Kanske i den här varianten eller två separata. 
1. Satelit pendel av Johan Carpner | Konsthantverk i Tyringe 
Med inspiration från gammaldags fotogenlampor har Johan skapat en lampa som känns både klassisk och modern. Stort tipstack till Anette på Inredningshjälpen
 
 
kök / lampor
#1 / / Linda:

En lampa som jag tycker är fin och som skulle kunna tänkas passa i ett kök är LC Shutters (Louise Campbell) men jag tycker om de du visade också (särskilt den översta).

Svar: Men ja, den hade jag lite glömt. Den är ju jättefin och ger en struktur också. Tack Linda för bra tips
Stiligahem