/ Inspiration: lantliv /

Lantligt pojkrum

Jag ser framför mig ett helt fotbollslag sovandes på madrasser i sovsäckar. Jag återvänder till skärgårdshuset och till pojkarnas rum. Här huserar tre killar i åldern 10-13. De har passerat leksaksstadiet och tillbringar mest tid här om det regnar.

Rummet är stort så den tredje sängen syns inte. Inte heller den öppna spisen syns på den översta bilden, men väl den nedre. 


Här kan killarna ha kompisar boendes över på madrasser utan att det blir trångt. Hemma i stan har de var sitt rum men här på landet är det mysigt att dela rum. Nja tycker den äldste när jag frågar honom. Fast innerst inne tror jag att det nog är så. 

Huset är ganska stort. Cirka 70 kvadratmeter på varje plan. På nedre plan ett vardagsrum, kök, en liten kammare och bad. På övervåningen två stora sovrum och en liten hall. 


Föräldrasovrummet är som en grön dröm med sin William Morris Willowtree-tapet och tunna vita gardiner. Att vakna upp här är som att vara i en lövkoja - underbart. 

foto: Anncha, stiligahem.se

/ Hemma hos oss / Veckans accessoar /

Trompe l'oeil bord

Det var bara omedelbar kärlek. Och visst behövde vi ett litet avlastningsbord till. Det senaste inköpet till hemmet är ett Trompe l'œil-målat bord med stenskiva. Jag brukar inte ångra saker jag inte gjort. Jag shoppar inte heller i onödan. Men jag ångrar att jag inte slog till på bambu-imiterade stolar i järn som jag bloggat om. 

Stiligahem om bambuimmiterade järnstolar
Bordet är köpt på Oscar & Clothilde

Foto: Ann-Charlotte, stiligahem.se


/ Inspiration: lantliv /

Lantligt 1700-tal

Tycker mycket om lantliga miljöer med inspiration från 1700-talet. Besökte ett sådant nyligen. Här är hela stommen klar, men det ska förstås tillkomma flera detaljer som tavlor under de kommande säsongerna. Jag själv blev mycket inspirerad och hoppas att det är något som inspirerar vidare. 

Här bakom den öppna spisen låg tidigare köket. Paret har flyttat köket och öppnat upp rummet så att man nu har ljusinsläpp från tre håll. Rummet är stort och man har delat in det i en matsalsdel och vardagsrumsdel. 

I vardagsrummet står en trågsoffa och gripsholmsfåtöljer tillsammans med föremål av mer allmogekaraktär. 


Väggen har man delat in med en horisontell list runt hela rummet och målat det nedre fältet grått - den snyggaste grå som finns. Pärlgrått från Kulturhantverkarna. 

Jag kommer att visa mer från huset under veckan. 

Foto: Ann-Charlotte Jönsson, stiligahem