/ Inspiration: stiliga hem /

Grått, sobert och allt annat än tråkigt

Ett helt fantastiskt stilsäkert och väl genomförd inredning, som visar att gråmålade väggar inte behöver bli förutsägbart. Så vansinnigt snyggt med de lavendelblå nyanserna i soffan, den lila pläden som skapar en spänning i bilden och så bara någon liten orange klick i tavlan. Hur snyggt stajlat som helst. Allt ser nästan lite väl perfekt ut. Och det är det. Hela lägenheten är omgjord under 2016 och ska nu säljas. Det är väl ändå trist att det här är ett hem gjort för att säljas. Känner också igen en hel del grejer i bilderna. Jag lägger saker och kombinationer på minnet nämligen. Titta och njut.
Det klassiska soffbordet Tavolo con ruote ritat av Gae Aulenti för Fontana Arte gör sig snyggt med antikviteter som baljfåtöljer och taburetter. Att välja gardiner och soffa som går ton i ton med väggarna skapar en fin fond till de vackra detaljerna. På den översta bilden ser man också Castiglionis Taccia bordslampa för Flos.  
Visst går det att blanda zebra och tiger. gillar den avvikande tigerrandiga taburetten. Det är skönt när saker inte blir helt förutsägbara. 
Sobert och elegant. Det ser nästan ut som om väggarna är klädda i tyg. De två orange stolarna, eamesstolen till höger och den sengustavianska Bellmanstolen klädd i orange sammet är pricken över i:et i den här inredningen. Och det mahognyfärgade pottskåpet. 
Här finns det mycket inspiration att hämta, bland annat belysningen. Hur läckert är inte det svart och vit-mellerade marmorgolvet? Särskilt snyggt mot de vackra sengustavianska Bellmanstolarna och Jonas Bohlins Concrete stol för Källemo som står på min egen önskelista. Till höger skymtar en annan Jonas Bohlin-favorit; skåpet Slottsbacken för Källemo
Det här är monokromt när det är som bäst. Det gäller att blanda mönster och texturer för att få till den här känslan. Golvet är ganska oroligt i sig, men genom att hålla sig till färgskalan lyfts möblerna fram. Genialt. 
Ett fint sätt att skapa rum i rummet är genom den halva glasväggen. Det råa uttrycket samspelar fint med både Jonas Bohlins Slottsbackenskåp och de vackra sengustavianska stolarna. Här är det fint att man har valt ett kök som lirar med funkishusets arkitektur. 
Den fina halvglasvägen och glasvitrinet balanserar rummet så fint. Till vänster står en av mina favoritlampor av Castiglioni, nämligen Toio golvlampa för Flos
 
 
belysning / kök / marmor / matsal / sovrum / vardagsrum
#1 / / Annika Stiernstedt:

Du har ett tränat öga och ett fantastiskt minne. Dom där grabbarna är verkligen professionella. Man kan fånga upp flera av idéerna men sammantaget blir det för mycket. Skulle du kunna bo så? Inte jag. Men, man ser med spänning fram emot deras nästa projekt.
Kram
Annika

Svar: Annika, jag skulle inte vilja bo så heller. Möjligtvis en natt, om det var ett hotell, men det är det ju inte. Jag behöver nog lite mer skavanker i ett hem för att jag ska trivas. Ett slitet soffbord och en ranglig golvlampa. Årsringar. Men det är väldigt inspirerande att se deras stilsäkra händer - som ett showroom för en stil som känns svensk och internationell. Jag är inspirerad av ton i ton och komplexare färgsättning. Jag har en hel del att lära och hämta mod ifrån.
Ann-Charlotte Jönsson

#2 / / Susanne:

Kul att se de båda varianterna, det är ju inte få saker som återkommer. Roligt också att se att möblerna används i lite olika sammanhang och på så sätt får ett nytt uttryck. Kanske man skulle bära ut alla sina möbler och sedan kombinera dem på helt nytt sätt hmm... Bättre för miljön än att köpa nytt.

Svar: Visst är det bra att de flesta möblerna återkommer och att det är en hållbar inredning på så sätt. De har klätt om en del och bytt ut några andra. Jag tänker som du. Skapa förnyelse genom att ändra färg på kuddar och flytta om på saker.lite så var det när vi flyttade hit, makens och mitt första gemensamma hem. Vi hade olika stilar och det gällde att få ihop en helhet. Min soffa bytte färg och mitt matsalsbord också och vi behöll makens soffa och soffbord. Resten flyttade vi till landet som vi köpte kort efter. Det känns klokt att göra så. Inte byta ut allt
Ann-Charlotte Jönsson

#3 / / Anonym:

Ja Pierre Hagströmer och hans partner har en väldigt distinkt och för Sverige ovanlig still.

Svar: Jag antar att de har så ovanlig stil i Sverige att det var lätt att räkna ut vem som stod bakom inredningen. Det ska bli spännande att se vart flytten går den här gången. Det lär ju bli ett reportage i något magasin framöver.
Ann-Charlotte Jönsson