/ Inspiration: stiliga hem /

Färgsättning: Rum i fil med färg

Jag har tidigare skrivit om färgsättning för lägenheter med öppen planlösning och om belysning för rum i fil. Den här våningen är ett exempel på färgsättning för rum i fil. Istället för att skapa långa siktdjup har ägarna istället valt att lyfta fram mängden rum och ge varje rum en ombonad känsla. Det är en god idé om man har stora rum. Färgsättningen hålls samman genom att de två ändrummen fått samma färgnyans på väggarna, medan mittenrummet plockar upp accentfärgen i ytterrummen på väggarna. Det gör att våningen håller ihop.

 

Ljust förstorar och mörkt förminskar. Hade man valt att gå från mörkt till ljust i samma kulör hade våningen upplevts som längre, och vice versa. Har man en lång korridor kan man förkorta längden på rummet genom en fondvägg på kortsidan. Eller som här genom att låta mittenrummet få den mörkaste nyansen.

 
Just nu är jag inne i en period då jag längtar efter färg, jag tror att det är därför jag föll för det här hemmet. Ljusblått och apelsinorange är också en färgkombination jag tycker mycket om. Färgpaletten består av babyblått, terracotta, guld, grafitgrått, gammelrosa, apelsinorange, aqua- och gråblått.
Genom att ta upp accentfärgen på väggarna i mittenrummet lyfter man fram dess egen karaktär.
Den ljusblå färgen i vardagsrummet återfinns i tapeten i sovrummet. Här hade jag satsat på en orange detalj, exempelvis en pläd, en lampskärm eller en kudde för att knyta ihop ytterligare.
 
 
färgsättning / rum i fil / vardagsrum