/ Inspiration: lantliv /

En vy som tål ögats slitage

Min högsta önskan i år är att hitta ett helgboende. Det vet ni som följer stiligahem säkert vid det här laget. Drömstället lär ta sin tid att finna så jag leker med tanken på att hyra hus på lite olika ställen under våren och sommaren. Jag skulle gärna spendera några dagar på Villa Sandudden, men tyvärr är det bara öppet för konferensgäster. Men visst är känns miljön inspirerande. Och drömma kan man.

 

Jag drömmer om att blicka ut över en vy och jag visualiserar mig själv ofta i den målbilden. Drömmen är en vattenvy, men så behöver det inte vara. Så länge det är ett vackert blickfång på något sätt. Helst en plats som tål ögats slitage under hela året. Maken och jag har ändå konstaterat att just vyn och läget är viktigare än själva huset. På många sätt förvånar det mig att jag faktiskt tänker så. Kanske är det för att jag tror på vår gemensamma förmåga att skapa ett hem av ett hus. Och kanske är det att jag ser det som en utmaning att ta sig an ett skal som de flesta ratar. Dessutom har vi ynnesten att faktiskt bo i ett drömboende i stan. Hoppas att du också gillar det här.

 
 
 
 

Foto: Villa Sandudden

lantlig inredning / matsal / sovrum / vardagsrum / öppen spis
#1 / / Karin :

Åh, vad spännande det låter med er "helgbo-letar-resa". Hoppas ni hittar något riktigt fint. Vad klokt det låter att leta läge/utsikt/vy i första hand. Läget är ju svårt att ändra på. Som fd mäklare har jag lärt mig att man som köpare måste kompromissa med något, det är svårt att få allting samtidigt. Är lite i samma situation som er, låt oss gå en lyckosam tid till mötes!

Svar: Det är sannerligen spännande att se vad det blir. Vi har ju precis lämnat ett fint rött torp, så vi båda känner att det kanske vore dags för något helt annat. Tänk, det trodde jag aldrig. Så spännande att du också ska leta liknande. Då får vi hålla tummarna båda två. Jag längtar efter att ta tag i något nytt.

Kram Anncha
Ann-Charlotte Jönsson