/ Inspiration: stiliga hem /

Inspiration: blush pink and gray

Jag gillar det engelska ordet "blush", inte minst i inredningssammanhang. Den svagt rodnande rosa färgen hör till mina återkommande favoritfärger och som jag bland annat har på mina soffkuddar. Särskilt så här års kan mina ögon inte få nog av den bleka rosa färgen. Kanske är det därför jag faller som en fura för detta hem, som Anette tipsade om. 
Per Öbergs vackra bord som jag själv har, fin och stor orientalisk matta, klassiska zebraranden från Brunswig & Fils, Vänskapsknuten och Daggvasen från Svenskt tenn och Howardsoffa.
Svagt kitt-grått, mässing och rosa är bara hur fint som helst ihop. 
Så fint så fint.
Sovrummet med svagt ljusrosa väggar är bara så ljuvligt.
 
Det här hemmet är helt klar min stil. I bloggosfären går man annars fullkomligt bananas över mästerstylisten Lotta Agatons åskgrå hem, som är till salu just nu. Men tänk det hemmet tilltalar inte mig på ett endaste vis, jo stilleben och arrangemangen. Hennes sätt att komponera. Det är ju förstås det som gjort henne till den främsta.
 
Foto: Per Jansson  
Svenskt Tenn / kök / rosa / vardagsrum
#1 / / Karin :

Vilket underbart engelskt ord "blush" du har hittat där. Diskret rosa är verkligen en underbar färg och speciellt när våren nalkas. Kommer på mig själv att jag dras till det rosa nu. Håller med, grå inredning går bort för mig, känns bara snyggt på bild. Snabbt övergående trend. Trevlig helg!

Svar: Du har så rätt Karin. Den askgrå inredningen går helbort. Jag har visserligen en ganska mörk grå färg på väggarna i sovrummet, men bara där. Jag skulle bli deppig av att ha det på alla väggar. Kanske är det därför som Lotta Agaton flyttar. Hur som helst är den rosa färgen så vacker nu, som en vinterhimmel. Trevlig helg
Ann-Charlotte Jönsson