/ Allmänt /

Alla hjärtans rosa

"For this was sent on Seynt Valentyne's day Whan every foul cometh ther to choose his mate", skriver den brittiske poeten Geoffrey Chaucer på 1300-talet i ett poem. Att vi firar Valentindagen handlar snarare om föreställningen att fåglar söker och finner sin partner samt anglosaxisk tro på att februari är en särskilt romantisk månad, än martyren Sankt Valentin. Hur som helst kan det behövas lite värme och romantik så här i mitten av februari. Och vad kan väl vara mer romantiskt än färgen rosa. Så här är mitt ihopplock av inspirationsbilder på temat.
Foto: Wish wish wish
 
En väns elvaåriga dotter har skrivit 27 brev som hon ska dela ut idag på Alla hjärtans dag till sina klasskompisar. I varje brev skriver hon vad just den personen är bra på. Det här är vad Alla hjärtans dag handlar om. Att visa omtanke och kärlek. En av de fantastiska sidoeffekterna av att blogga är just mötet med människor jag delar ett stort intresse med och som jag inte annars skulle träffat. De där kommentarerna då och då, gillandet eller bara spåret av en närvaro ger en extra dimension. Därför vill jag passa på att tacka dig som läser Stiligahem på facebook, blogg och instagram för att du har hittat hit, för att du återkommer och för de kommentarer, gillningar och närvaro du bjuder på. Ett stort hjärta till dig idag på Valentindagen.
 
Mässing och koppar med för den delen är väldigt vackert mot den rosa väggen i det här köket. Foto: bloesemdesign.com 
En ljuvlig "dusty rose" dörr i kombination med svartvit-rutigt golv är superfint. Foto: Domino.com 
Grönt och rosa är en klassisk färgkombination. Här i nyanserna khaki, persikofärg, blush pink och armégrönt. Foto: Claire Brody Designs 
Den modige väljer rosa kakel i sitt badrum. Foto: via Pinterest 
Blommor från min egen Valentin, herr J.
valentin
#1 / / Annika Stiernstedt:

vilken fantastisk elvaåring! Så fint gjort. Tack också för all den omtanke du visar oss bloggläsare varje dag, när du delar med dig av dina klokskaper. Posten idag är fantastisk, du har verkligen hittat en "new take on pink". Inte den första färg som jag tänker på ( dock har jag målat mitt syrum i F&B Calamine) men som du visar att man kan ta till nya höjder med rätt tänk.
Kram
Annika

Svar: Tack så mycket för dina alltid så vänliga ord. Så kul att du gillar mitt rosa inlägg. Jag hittade några fina bilder som jag tyckte kändes väldigt fräscha och hade ett annat angreppssätt. F&B Calamine finns på min önskelista - den är så fin. alla F&Bs färger är förövrigt vackra. Den här veckan har verkligen rusat i väg och det känns skönt med en välbehövlig helg. Önskar dig en fin sådanAnn-Charlotte
Ann-Charlotte Jönsson