/ Trädgård /

6 x Trädgårdsdrömmar

I vår familj kallar vi det för Feldenkrais-gardening*, ni vet när man ligger på sofflocket och liksom föreställer sig själv jobba i trädgården. Februari brukar vara en månad då jag ägnar mig åt sånt, i väntan på att utesäsongen ska börja på allvar. I år låter jag tankarna och drömmarna få utlopp i den perfekta uteplatsen på ett nytt lantställe. Vi har ju inget ännu, så jag låter drömmarna fångas av ting snarare än till växtlighet. Jag märker att ögonen vill fastna och förälska sig i sånt, så jag tänkte dela med mig av fem fina ting jag tycker mycket om på temat.
1. Our Bench Net Sofa från Friends & Founders | Det kan vara den finaste utesoffan jag sett. Så nätt och proportionerlig och ändå så bekväm. Ett litet smycke till trädgården, en plats för ett blickfång.
2. Opera bord från Fermob | Det här bordet i den mindre varianten har jag funderat på att ha här hemma i vårt kök, även om det funkar lika bra utomhus. Det är ett sånt där bord som är lätt att flytta runt på i trädgården. Perfekt när man vill rätta matplats efter solen. 
3. Vedkorgen Emma av Emma Olbers för Eldvarm | Fylld med ved är den kanske lite väl tung att flytta runt på, men kanske en fin korg för filtar. Jag tänker mig bära ut den till gästerna med flertalet tunna gästfiltar i flies för kyliga kvällar. 
4. Trädgårdsgrejer i Honeysuckle eller Strawberry Thief av William Morris för Briers Ltd | På vårt förra lantställe hade jag en liten spade och kratta i Morrismönster från V&A. De blev helt utslitna och fick inte följa med i lasset. Så ett nytt set står på önskelistan. 
5. Betongmattan "Flora" av Tove Adman | Mattmästarinnan Märta Måås-Fjätterströms mönster inspirerade Tove Adman till den här fantastiska uteplatsen. I ett rött torp med vita knutar i skogen passade den inte, men kanske nästa gång. 
6. Planteringskärlen "Gråsippa" av Signe Persson-Melin för Byarums bruk | Jag har mina återkommande favoriter och de här kärlen är moderna klassiker som står högt upp på önskelistan
 
 
*Feldenkrais-metoden har inget med trädgård att göra, utan är en metod som exempelvis används av dansare i rehabiliteringssyfte. I stället för att göra fysiska rörelser,  ska man tänka rörelsen i stället för att öka självmedvetenhet och finna alternativa handlingsmönster.  Feldenkrais-gardening är min pappas påfund och handlar om att ligga på sofflocket och drömma om olika trädgårdsprojekt, eller ogräsrensning. 
önskelista
#1 / / Karin :

Åh, drömmar...jag drömmer också. Något av Signe Persson-Melins aluminiumkärl står också på min korta lista. Så vackert med endast mossa i. Trevlig helg!

Svar: Visst är de fina. Jag gillar särskilt den som heter Palissander och är avlång. Skulle gärna ha gråsipoan också. Trevlig helg
Ann-Charlotte Jönsson

#2 / / Living by J:

Drömmer också konstant om något av Signes vackra föremål. Eller tänk att hitta något från Näfvequarn :) Quality never goes out of style!

Svar: Precis så! En konstant dröm. Det är en härlig känsla att längta och önska. Rätt var det är slår man till. Ha en riktigt bra vecka
Ann-Charlotte Jönsson