/ Hos oss i stan /

Stilleben i lime

Sonen och jag gick en härlig dag vid Bergianska trädgården i går. Solen värmer nu och på Brunnsviken var det fullt av folk som skrinnade och promenerade på isen. Efteråt blev det en tur till Plantagen och jag fastnade för de här limefärgade orkideerna. Det blev utgångspunkten till ett litet stilleben på Per Öberg-bordet.  
 
 
Foto: Ann-charlotte Jönsson, stiligahem.se
 
 
/ Antikviteter /

Antikmässan 2017: Mina blå favoriter

Jag blir alldeles nostalgisk av att se den här blå färgen. I min förra lägenhet var min hall målad i en den här nyansen. Det är en av mina favoritfärger, särskilt tillsammans med piggt apelsinorange detaljer. I min blå hall hade jag nio kvadratiska grafiska blad föreställande kapitäler i guldram och i taket en lampa som var svartblå.  
 
 
 
 
/ Antikviteter /

Antikmässan 2017: Årets monter

 
Vissa saker måste man bara uppleva på plats. Som Hoffman antiks monter där dyrgriparna fick stå på piedestaler i plexiglas. Hur läcker som helst. Inte konstigt att Antikmässans pris för Årets monter tilldelades Hoffmans Antik med motiveringen Med en utmanande monterplacering exponerar vinnaren till årets monter klassiska föremål modernt, nytänkande och minimalistiskt. Det ger en monter som är självsäker, och med en poetisk och skönt eterisk känsla”. 
Alabaster och brännförgylld brons. 
 
Foto: Stiligahem.se