/ Roslagsbacken / Trädgård /

Trädgårdsbelysning

(null)
På landet blir det så mörkt att man inte ser handen framför sig. Så det känns skönt att elektrikern varit här så vi kunde få upp utomhusbelysningen till första advent. Det finns en linje mellan snyggt och för mycket, och vi balanserar kanske lite på fel sida om den. Vad tycker du? 

(null)
Jag längtar, längtar till uterummet på vänster sida blir en glasveranda. Rummet står idag helt öppet, utan en dörr. Och det ser ut som ett mörkt hål. Samtidigt är det husets ansikte. Det man ser mest från gatan. Det är inte särskilt vackert. Som en kropp utan själ. Det gjorde stor skillnad att få upp belysning på båda sidorna om entrén och en ljusslinga. När det här blir glasveranda och matsal ska jag ha stjärnor i fönstret på vintern och pelargoner på rad om sommaren. Can’t wait. 
(null)
Stjärna blev det istället i sonens rum. I hans fönster lyser också en snögubbelampa som han själv fick välja. Och den är tänd även när vi inte är här. Och hela räcket klädde vi in med en slinga. Så nu ser man hela altanen inifrån på kvällarna. Eftersom vårt hus är u-format gör det mycket attha något att blicka ut på. 
(null)
Det är fint att belysa buskar eller träd i trädgården och på det sättet skapa djup. Vi har inte så många buskar ute i trädgården så det fick bli denna. 
(null)
På trappan fick det bli en buxbomsboll i plast...
(null)
... den ser fin ut tillsammans med den äkta obelysta varan
(null)
Är mycket nöjd med våra fina silverfärgade lampor från Konstsmide. Det kommer att bli ännu snyggare när huset blir svart.
(null)

Foto: Anncha, stiligahem.se
#1 / / Ingrid Munthe:

Det ser trevligt ut. Inte för mycket tycker jag. Roligt att få följa din blogg.

Svar: Tack så mycket för dina vänliga ord om bloggen. Så kul att du gillar att läsa och följa. Välkommen
Stiligahem

#2 / / Annika Stiernstedt:

Ja, fin belysning gör verkligen skillnad i vintermörkret. Eftersom du frågar så skulle jag vilja säga att jag tror att det blir ännu finare om du tar bort girlanden runt det stora fönstret och sätter belysning inifrån i vardagsrummet, stake el stjärna. Det blir lite obalans nu mellan fönstren på huskropparna. Tänk lite på huset som ett ansikte, man skall ha "glasögon på båda ögonen".
Förstår att du längtar efter glasverandan. Kommer att förändra både fasaden och funktionen. Det blir jättefint. Och så klart huset svart, underbart fint!
Kram
Annika

Svar: Du har ju helt rätt kring balansen mellan huskropparna. Utmaningen här är att det inte är ett vardagsrum utan ett uterum utan dörr. Det är vidöppet. Det går alltså inte att ha något annat än utebelysning, vilket begränsar urvalet. Jag hade annars gärna velat ha stjärnor i fönstret där. Jag har inte hittat något bra alternativ som tål regn och blåst. Men så glad jag blir för din ärlighet. Det gör mig motiverad att hitta ett bra alternativ. Tack tack Annika, jag värdesätter alltid det du skriver.
Stiligahem