/ Hos oss i stan / I säsong /

Granen står så grön och grann

(null)
Så infinner sig julefriden äntligen här hos oss. Jag kan inte fatta att det är julafton på söndag. Jag tycker att december bara har sagt swish och nu är den här. Och jag längtar efter att ha några dagar ledigt hemma i stan och med familj.

I måndags köpte vi gran. Traditionsenligt traskar vi runt halva Östermalm i jakt på en 3-metersgran som vi båda gillar. Vårt stora vackra fönster blir en vacker fond till en gran av det större snittet och de är inte lätta att hitta. Jag tror att årets rödgran är den vackraste vi haft - men så säger jag varje år. 

Både jag och min man älskar julen, med allt vad det innebär. Vi har färgteman i granen och på paketen och jag brukar lägga ned lite möda på att få klapparna vackra. I år tröt det med inspirationen. Det har varit en ganska tuff höst på flera plan och ingen av oss har haft riktigt kraft och ork. Och då får man helt enkelt köra på feeling. När granen väl var på plats, 88 trappsteg utan hiss, så fastnade vi för silverkulorna. Och det blev så fint. 

Jag tycker om pysslet vid jul. Att baka och laga mat. De senaste åren har jag tagit ledigt lite före jul för att just få tid till sånt. Igår var både jag och maken lediga och vi fick tid att pyssla hemma i lugn och ro samt göra gemensamma klappinköp. Vi avslutade eftermiddagen med smørrebrød och öl i Östermalmshallen innan det var dags att hämta sonen på skolan. Så mysigt. 

Nu ska jag gå ut i köket och börja med köttbullarna. Tack så mycket för att ni tittar in här och för kommentarer och gillningar. Vill passa på att önska er alla en riktigt skön jul. Jag ser fram emot att fortsätta att bjuda på blogginspiration. 
(null) 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


jul
#1 / / Karin :

Vilken fantastik gran! Vacker! Vill passa på att tacka för all inspiration och allt jag har lärt mig här inne hos dig! Önskar dig en GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR.

Svar: Tack så mycket Karin för dina vänliga ord. Vill passa på att önska dig en riktigt fröjdefull jul och ett gott nytt år
Stiligahem

#2 / / Ingmarie We/Refugium:

Ja, ibland är livet litet mer jobbigt än vanligt. Vilket vackert hem Ni har! Och nya sommarhuset kommer att bli superfint! Jag är djupt imponerad av er förmåga att se vad man kan göra av något som som inte ser lovande ut vid första anblicken. God Jul och Gott Nytt År.

Svar: Så roligt att du följer stiligahem. Vi trivs verkligen på vårt Roslagsbacken och det är roligt att se en tanke växa fram. Man får inte ha för bråttom, utan man måste låta det ta sin tid. Vill passa på att önska dig en god jul
Stiligahem

#3 / / Anonym:

Jag älskar Bilden med julpynt och kulor och granen är magnifik i era fina rum!

Svar: Visst är det härligt med allt julpyntet spritt över golvet. Det är som att komma in i en godisbutik. I år var det först när allt pyntet var framplockat som vi bestämde hur granen skulle se ut. God jul
Stiligahem