/ Trädgård / Vårt nya hem /

Trädgårdsbelysning

(null)
På landet blir det så mörkt att man inte ser handen framför sig. Så det känns skönt att elektrikern varit här så vi kunde få upp utomhusbelysningen till första advent. Det finns en linje mellan snyggt och för mycket, och vi balanserar kanske lite på fel sida om den. Vad tycker du? 

(null)
Jag längtar, längtar till uterummet på vänster sida blir en glasveranda. Rummet står idag helt öppet, utan en dörr. Och det ser ut som ett mörkt hål. Samtidigt är det husets ansikte. Det man ser mest från gatan. Det är inte särskilt vackert. Som en kropp utan själ. Det gjorde stor skillnad att få upp belysning på båda sidorna om entrén och en ljusslinga. När det här blir glasveranda och matsal ska jag ha stjärnor i fönstret på vintern och pelargoner på rad om sommaren. Can’t wait. 
(null)
Stjärna blev det istället i sonens rum. I hans fönster lyser också en snögubbelampa som han själv fick välja. Och den är tänd även när vi inte är här. Och hela räcket klädde vi in med en slinga. Så nu ser man hela altanen inifrån på kvällarna. Eftersom vårt hus är u-format gör det mycket attha något att blicka ut på. 
(null)
Det är fint att belysa buskar eller träd i trädgården och på det sättet skapa djup. Vi har inte så många buskar ute i trädgården så det fick bli denna. 
(null)
På trappan fick det bli en buxbomsboll i plast...
(null)
... den ser fin ut tillsammans med den äkta obelysta varan
(null)
Är mycket nöjd med våra fina silverfärgade lampor från Konstsmide. Det kommer att bli ännu snyggare när huset blir svart.
(null)

Foto: Anncha, stiligahem.se
/ Veckans accessoar /

Maximalistiska Ardmore

(null)

Härligt lekfull och livsbejakande eller kitsch? Det sydafrikanska keramikföretaget Ardmore lämnar ingen oberörd med sina brukskonstföremål med motiv från djurlivet på den afrikanska savannen och fantasifulla blommor. Moderna klassiker. 

Företaget grundades 1985 av Zimbabwe-födda keramikern Fée Halstead på Ardmore Farm, vid foten av Drakensberg mountains. De vackra föremålen skapas av Fée och lokalbefolkningen i KwaZulu-Natal som får utveckla sitt konstnärliga sida genom Fées mentorskap. 
(null)
Fler fantastiska verk från Ardmore ceramic 

Företaget producerar också en lång rad inredningsföremål Ardmore-design. Allt från  sofforkuddar  till servetter.
(null)

(null)


Flera samarbeten 
Det är många som fallit för Ardmores karaktäristiska design. Tillsammans med det brittiska tapetföretaget Cole & Son  har en hel tapetkollektion tagits fram med både färgstarka men också mer återhållsamma mönster
(null)
Mönstret "Singita" i Ardmore serien för Cole & son
(null)
Den nedre tapeten heter Narina, efter fågeln med samma namn, och den översta heter Khulu vases  Khulu betyder den viktigaste kanske eftersom motivet visar de karaktäristiska vaserna. 
(null)
Även Hermès har har samarbetat med Ardmore. Det resulterade i sjalen "the Savanna Dance" (bild) och "Flowers of South Africa