/ Roslagsbacken /

Roslagsbacken och Slettvoll

Vårt sovrum, köket och makens arbetsrum har fått färg på väggarna i sommar, men vardagsrummet, hallen och sonens rum förblir "au naturelle" . Och det känns som vi hittat en bra balans mellan att göra Roslagsbacken till vårt och behålla dess karaktär. Jag är glad över att vi båda är förtjusta i det mörka ombonade vardagsrummet. Inspirationsbilden vi har framför ögonen är den här. Jag gillar framföralllt valet av gardiner, matta, materialval på sittpuffarna och den lättare typen av fåtölj, men jag vill nog föra in lite färg och andra mönster. Men det är ju just det som är härligt med inspiration.
 
Inredningen hemma hos oss är i allra högsta grad ett samspel. Det är visserligen jag som är bloggaren och som älskar inredning och håller koll, men herr J har också många egna idéer och tankar. Han har alltid önskat ett mer marint intryck med stars and stripes i rött och blått. Och jag har argumenterat att det passar den dagen vi har hus i skärgården, snarare än på ett torp i en skog. Nu har vi ett sånt ställe. Mina inredningstankar har gått i en annan riktning. I min bloggserie om de danska klassikerna har jag funderat en hel del om mitt inredningsmässiga ursprung. Känt en längtan efter att kanske köpa dansk 50-tals design i någon form till vårt nya hus. Som vanligt med mig så är det ganska undermedvetet och smygande. Att jag inte alltid är klar över om om det bara är snyggt-som-jag-verkligen-gillar, eller om det är snyggt-som-jag-vill-ha-det-hemma. Det är först när jag står inför beslut som jag inser att jag inte är helt klar med vilken väg jag vill gå. En kväll i slutet av semestern fick herr J och jag tid och lust att diskutera. Det visar sig att även han funderat på kammaren och känt in huset. Han visade mig den översta bilden i inlägget.
 
Vi fick pratat och diskuterat kring hur vi använder huset. Och vilka platser vi faktiskt inte nyttjar. Det ledde till att vi fattade ganska stora beslut. Ett av dem var att behålla vardagsrummet som det är. Och jag återkommer med de andra
 
Förra helgen hade vi besök av mitt andra stora bollplank, mamma. Med henne delar jag mina funderingar och får raka besked. Hon har tydliga åsikter grundade i stort kunnande och grundmurad estetik. Med henne kan jag rensa upp i mina tankar och hitta linjen. Hon är ofta bra på att förstå vad jag menar och vi kan tillsammans sväva ut i olika idéer. Och inreda tillsammans i fantasin. "Våra sängar kommer bli sandfärgade", säger jag "då tycker jag att ni ska ha de här tuffa industrilamporna. Det är ju ganska trångt på sidorna", säger mamma "ja, vilka snygga. De hade jag inte tänkt på. Det får nog bli vägghängda sängbord och så kan jag inte släppa tanken på de där kuddarna vi såg i Danmark" svarar jag. "Nej inte jag heller. De skulle bli perfekta", svarar mamma. Och så kan vi diskutera sovrummet igen men med en annan utgångspunkt. Så där har vi nog alltid gjort. Tittat på en bild och så diskuterat hur vi skulle utvecklat det. Mamma kan förstå ganska snabbt vad jag inspireras av i en bild, fastän helheten inte stämmer. Det gillar jag. Vi utvecklar idéer tillsammans. 
 
 

Foto: Slettvoll via Sofie Ahlqvist

Slettvoll
#1 / / Anonym:

Tack så mycket för all berömm och kärlek

Svar: Varsågod kära Mamma. 😘
Stiligahem

#2 / / Karin karin:

Vad roligt och spännande för er att låta er nya bostad ta form. Intressant hur du berättar om diskussionerna med din mamma. Får mig att fundera vem jag bollar idéer med förutom maken som inte är jätteintresserad av inredning. Min son har med tiden blivit väldigt designintresserad och vi har fått ett gemensamt intresse. Dina inlägg får mig ofta själv att börja fundera. Ha en fin dag. Kram

Svar: Hej Karin, Så kul att du får egna funderingar av mina inlägg. Det känns fint att göra inlägg som är tänkvärda. Både min mamma och min syster jobbar med inredning på olika sätt, så diskussioner om smak, snyggt och fult har präglat min uppväxt. Kulturdiskussioner överhuvudtaget kanske jag ska tillägga.
Hoppas att du får en rolig vecka
Stiligahem