/ Inspiration: stiliga hem /

Som ett holländskt barockstilleben

 
Tankarna leder mig till Jan Davidsz (1606-1684) , Willem Caesz Heda (1594-1680) eller Adreiaen van Utrecht (1599-1652) snarare än till ett hus i Stockholms Gamla stan.  De fantastiska holländska stillebenmästarna som kunde förmedla det svulstigt barocka på ett så naturtroget sätt har inspirerat stylisten och fotografen till det här boendet. Helt klart. To much och förmycket förstås, men både inspirerande och som en härlig kontrast till det skandinaviskt blonda.
Tycker mycket om den duvblå svala färgen på barockstolarna tillsammans med de intensivt brända orange väggarna. Kanske lite väl eldigt för min egen smak, men i rätt miljö, absolut
 
Alla tiders rum. Bokstavligen, med målningar från 1900-tal, tenntallrikar och barockstolar.
En gren, en duk som ligger draperat över bordet. Visst bär det tydliga drag av barockstilleben.
 
Kanske känns miljön igen? Jo, visst har huset synts tidigare på bloggen. Jag har avvaktat och väntat lite med att visa de här bilderna av den enda anledningen. Men tja, nu tyckte jag ändå att jag kunde göra det.
 
 
barock
#1 / / Karin :

Även om det inte är min stil heller så är det härligt befriande att se ett hem som inte ser ut som all annan strömlinjeformad styling/inredning för tillfället i svala nordiska toner. Blomsterarrangemangen ger mig idéer och inspiration till egna försök framöver. Trevlig söndagskväll till dig.