/ Hos oss i stan / I säsong /

Nystart

 

Det är säsongsskifte och jag gillar det. Kanske hösten är mitt favoritskifte då allt känns som nystart. Det riktiga nyåret, så förknippad med skolstart och ny klass. I år är det mer nytt än på länge. Det sägs att livet går i cykler, med stora förändringar sådär vart femte-sjunde år. Och visst känns det som en brytningstid på så många plan. Nytt jobb, sonen börjar ettan och så försäljningen av vårt lantställe på det. Och däremellan samsas drömmarna om det nya. Inte konstigt att jag vill sammanfatta stämningen på bild.
 
Som barn var det alltid en förberedelsetid före skolstart. Nya kläder och inköp av anteckningsblock och omslagspapper till böckerna. Funderingarna och förväntningarna fick sitt utlopp i val av omslagspapper och nya kläder. Alla små tankarna och valen blev kuggar i förberedelserna. Fastän det är många år sedan jag gick ur grundskolan gör jag alltid lite så. Jag vill köpa något nytt, eller hitta ett sätt att kombinera det gamla så att det känns nytt. Ta tillfället i akt att nystarta och förändra. Den här sommaren har jag fått mycket tid att fundera och tänka på det som är viktigt i livet. Om drömmar och mål. Det har varit fantastiskt härligt och en riktig lyxperiod. En behövlig sådan. Men nu känns det skönt att komma tillbaka till rutiner och vanor. Jag smygstartade mitt nya jobb i onsdags så idag är den första riktiga veckan. Det känns så rätt och så kul. Jag är taggad.
 
 
Det här är vår hall. Det är här dagen börjar och avslutas. Där jag klär på mitt professionella jag och ikläder min privata. Vi har haft vår hall röd i närmare tio år. Jag tröttnar aldrig på att mötas av den. 
Foto: Stiligahem.se