/ Inspiration: stiliga hem /

William Morris inspiration i Lärkstaden

Jag vill hylla tidningen Sköna hem som fortsätter att visa hem som har färg på väggarna, underbara mönstermixar och ger inspiration. Fortsätt så. Ett av årets finaste våningar är det lekfulla townhouset i Lärkstaden. Jag har bläddrat och närskådat reportaget analogt hur många gånger som helst, så tack Weronica för att du berättade att reportaget nu också ligger digitalt.
 
Översta bilden: En orange sammetssoffa funderade jag själv på för några år sedan. Och ibland kan jag faktiskt ångra att jag inte var modig nog. Och det är ju bara hur fint som helst med Josef Franks enorma Liljevalchssoffa i orange sammetstyg mot ljusblå väggar, färg från Farrow & Ball och pall i textil Mirakel.  Gae Aulentis soffbord på hjul och Verner Pantons Panthella hör också till några av mina favoriter.
En fantastisk mönstermix, bland annat en av mina Fornasettifavoriter; Mediterranea för Cole & Son. I fönstret hänger en gardin, sannolikt ett Baker-tyg
Husen i lärkstaden är starkt inspirerade av den brittiska Arts and crafts rörelsen och då passar William Morris mönster ganska bra. Tapeten är William Morris vita nejlikor, Pimpernell som ritades 1876. I taket hänger, eller nästan svävar, Marcel Wanders  Zeppelin-lampa för Flos.
 Snygg kelim på matta och William Morris tapetklassiker Willow boughs, som hör till mina favoriter. Bordslampan är Anders Pehrsons klassiker Bumling av Anders Pehrson för Ateljé Lyktan och Y-stol är av Hans J Wegner.
Jag gillar gästtoaletter där man tapetserat på halva vägen. Supersnyggt med det sexkantiga golvkaklet. Tapet Crompton från Morris & co.
 
Mer William Morris på Stiligahem.se
Willow Boughs i linblomsgrön hall 
Pimpernell i ett vackert kök 
 
 
 
Foto: Pernilla Hed/ sköna hem
William Morris