/ Inspiration: stiliga hem /

Jugendarkitektur från 1912

Jag är nog sist på bollen att visa det här hemmet på min blogg. Ur mitt smakperspektiv har man nämligen gått lite väl hårt fram med den vita penseln. Det är i och för sig inget fel på vit färg, men min föresats när jag började stiligahem var att jag längtade efter något annat, något mer än det rådande stilidealet man ser över allt. Och att jag ville fylla det tomrummet. Och det här ser väldigt mycket ut som "det ska". Personligen hade jag valt färger med något starkare kulör och lyft fram fönster med gardiner. Jag tycker den nationalromantiska arkitekturen kan ta mycket färg.

Men så kunde jag inte släppa tanken på det här huset. Det är ju nästan årsbarn med vår våning i stan och så underbart fint med detaljerna i husets egen arkitektur att jag ville spara det i min eget minnesbibliotek. Och så är det också fint inrett. Så det fick bli ett inlägg. Ändå. Hoppas att du också gillar det.

Huset är inte bara fint, det är också bloggaren House of Philias barndomshem. Och det var så kul att läsa om hennes egna minnen från huset.

Här har man låtit originalfärgen i trappan vara kvar och det gillar jag.

Foto: Fastighetsbyrån

 

nationalromantik