/ I säsong /

Första steget i det nya

 

 

Idag går flyttlasset från landet till magasinet i Stockholm. Redan i helgen när vi var där kändes det som första dagen på ett nytt kapitel. Inget vemod denna gång, utan bara förväntan, glädje och en känsla av puh. Vi är så redo. Och jag längtar efter en helg i Stockholm efter ganska mycket flängande fram och tillbaka denna höst.

Nu vill jag hösta. Klä hemmet i orange, skära en pumpa och baka. Jag går in i All Helgona-mood redan inför den här helgen, en av mina favorithögtider. Alla Helgona är stearinljusens helg och en tid att minnas de som inte längre vandrar på jorden. Jag tycker om att vi har en sådan helg. Jag försöker leva i nuet, men tror att tid för reflektion och kontemplation också behövs. Varje människa man möter lämnar spår i hjärtat. En del mer bestående. Och de som är nära påverkar genom deras sätt att hantera situationer. Jag har fina föredömen där. Och för dem tänder jag ljus för. Här hemma och på graven. Och gravljus har redan inhandlats.

En del har svårt för Halloween, men för mig behöver inte det ena utesluta det andra. Vi brukar köpa spökbakelser och tända ljus. Så länge just alla helgonakvällen får vara stilla och värdig

 
Alla helgon / halloween
#1 / / Annelie:

Åh så fint. Dina ord träffar så ömt. Precis så där känner jag också inför stundande helg. Och du, vad fint att det känns rätt med avslutande kapitel och lycka till med att hitta er nya plats. Kram.

Svar: Tack så mycket Annelie, då är vi fler som gillar den stilla helgen. Det ska bli så mysigt. Maken har beställt korgar med gott från Fortnum & Mason. Jag är ju gift med en traditionsvurmare av rang. Ha en riktigt bra dag
Stiligahem.se

#2 / / Annika Stiernstedt:

Ja, du är så reflekterande och filosofisk och uttrycker så väl det jag också känner. Jag är glad att du finns i cyberrymden och också ganska nära där vi bor i Stockholm. (Vi bor på Nybrogatan).
Jag är också glad över att du känner dig så tillfreds med att lämna ert lantställe och gå mot en ny fas i fritidslivet. Livet är en lång bana och inte en cirkel, man måste gå vidare och utvecklas. Ingenting är så uppfriskande och vitaliserande som just förändringar.
Kram
Annika

Svar: Att formulera mig är till viss del mitt jobb och jag har alltid funnit det så mycket lättare att uttrycka det jag tänker i skrift. Tankarna i hjärnan går ofta så snabbt att det först är när jag kopplar in tangentbordet som de faller på plats. Bloggen är för mig frihet och där låter jag pennan flöda mer oredigerat. Men det glädjer mig att du gillar att läsa mina filosofiska tankar. Jag är också glad över vår vänskap här i cyberrymden. Visst vågar jag kalla det vänskap. Det låter som om ni flyttat hem helt till Stockholm nu. Välkommen hem får jag då passa på att säga. Då är det ju inte otänkbart att vi stöter på varandra i kvarteren. Om du ser mig måste du ropa hej. ;-) Precis som du skriver är livet en lång bana med olika förändringar. Och det är just det som gör livet så spännande. Önskar dig en trevlig helg
Stiligahem.se

#3 / / Karin :

Vackra bilder och ord! Lycka till på den framtida resan, spännande. Kram

Svar: Tack så mycket Karin. Ha en riktigt bra måndag
Stiligahem.se