/ Inspiration: stiliga hem /

Inspirerande bibliotek i Lärkstaden

 
Jag tycker om böcker. Analoga böcker kanske jag ska tillägga. Vi har följdaktlien en hel del böcker. 4,5 bokhyllor i hallen och en mindre i matsalen hemma i stan. Dessutom ligger landets fyra fyllda bokhyllor med böcker magasinerade. En av de saker både jag och maken drömmer om är ett bibliotek eller att kunna samla alla våra böcker i ett enda stort härligt rum på ett nytt lantställe. Undra på att jag föll för det här härliga rummet!
 
Jag gillar att bokhyllorna ser levande ut, att böcker är inproppade mellan raderna och att det ser kreativt stökigt ut. Här vill man botanisera. Jag är säker på att min man inte håller med. Han är bokhyllenörd. Han har ett särskilt sätt att ordna böcker, inte bara efter ämne utan också efter storlek. Bokhylleraderna måste se ut på ett visst vis. I hans värld får ryggen absolut inte brytas. Han har läst alla böcker som finns här, men det får absolut inte synas. När han läser boken håller han den som ett V för att beakta största möjliga varsamhet. Själv är jag precis tvärt om - i allafall när det gäller skönlitteratur. Jag bryter alltid ryggarna på pocketböcker och mina mest älskade sådana ser ut därefter. Hur är du? Vad har du för relation till böcker, bokhyllor och bokryggar?
 
Och så måste jag bara dela med mig av en bild från den här underbara lägenhetens balkong med vy över en av Stockholms absoluta vackraste kvarter - Lärkstaden. Jag älskar det här området av hela mitt hjärta, och att bo här har varit en dröm i hela mitt liv.
 
 
Foto: Lagerlings
bibliotek
#1 / / Lovikka:

Åh vilket härligt bibliotek! Och balkongen, wow.

Svar: Eller hur! Här skulle jag gärna slå mig ned.
Stiligahem.se

#2 / / Widell Margareta :

Är mer som du när det gäller bokhyllor och böcker, kan inte tänka mig mitt hem utan dessa hyllor, ska visa bild från vårt boende på landet vid tillfälle. Läser mycket men mina pocketböcker lämnar jag gärna på den plats där de är lästa...till glädje för någon annan.

Svar: Ser fram emot att se dina hyllor. Det blir kanske framåt våren, om ni inte har öppet året om. Pocket lämnar jag också kvar där jag läst dem. På landet för det mesta. Jag gillar att gäster kan ta med sig en bok de hittat i hyllan. Nu önskar jag dig en fin 1:a advent
Stiligahem.se