/ Inspiration: lantliv /

Sommardrömmen stylad perfekt

Glasveranda, ett stort lantkök och en vacker tomt är något av de saker som står på min lista över vad jag drömmer om. För maken är det sjöutsikt mot i en vik och ett rum där han kan jobba i fred. Och för sonen ska det vara nära och med bra möjlighet att klättra. Så det här röda huset med vita knutar är kanske inte något för oss. Här finns däremot en massa vackra detaljer och goda idéer för den som ska bygga om samt stajling. Här blir det en bildkavalkad! Stort tipstack till Frida på trendenser
Detaljer, som dessa vackra pardörrar får mig helt ur spel. Jag drunknar i detaljerna, som överstycket på trädgårdsdörrarna i glasverandan. Love
Linneduk, blått porslin, grönska och mörkt trä går aldrig ur stil. Den här glasverandan är en ny tillbyggnad. Att man valt helt nya fönster med fuskspröjs förlåter jag, för materialmötena är perfekta.
Perfekta möten mellan tapet, pärlspont och förvaring. En sorts bänkskiva genomgående, även på den lilla sittplatsen. Den som har ritat det här köket har känsla för detaljer.
Supersnygga materialmöten och ingenting lämat åt slumpen. Det mesta av förvaringen sker i lådor och så finns hyllplanen där för pynt. Love!
Snygg snyggt med ett litet foder som avslutar pärlsponten. Detaljer och helheter. Standard 15 x 15 kakel är inte så tokigt, när helheten är så fin
Så här kan man stajla inför en fotografering. Små hörn av stilleben och blickfång. Fast det ser inte ut som någon som bor här, utan allt ser ut att vara gjort för att kunna sälja. Allt nygjort för ett år sedan. Det är förstås en livsstil att göra i ordning och sälja, men jag tycker nog mest det är sorgligt när inte ett hem känns älskat, utan bara fint på ytan. Här har man valt att ta bort krypvinden i det lilla huset. Inte alls så dumt, när man vet hur lågt i taket det kan vara.
Nu ser jag inte stylingen, utan tittar på bröstpanelen. De breda horisontella brädorna som avslutas med en list. Så fint.
Här ser man en ännu bättre bild på bröstlisten. Bredare plank på bröstlisten och så smalare pärlspont till det övre. Allt med en känsla för detaljer och precis lagom mycket snickarglädje.
På tal om detaljer så har man här verkligen lyckats göra fin förvaring som smälter bra in med husets ålder. Huset är visst ombyggt i många omgångar och säljaren har valt att hålla en mer "herrskaplig" nivå på snickerierna än vad det här huset egentligen skulle haft i original. Jag köper det rakt av. 
The devil is in the details. Precis lagom mycket snickarglädje fastän det egentligen är för mycket för ett sånt här "enkelt hus".
Detaljerna detaljerna detaljerna. Dörrarna är ganska standard, men när man lägger finish på detaljerna runt dörrarna trollas det enkla bort. smart. 
Så här säljer man in ett flugornas och myggornas paradis, ha ha. Det ser romantiskt ut, men så vet man att här ligger någon och slåss mot myggen. Återigen vackra materialmöten.
Snygg vinkel på fotograferandet. Det här fångar ju hela sommarställesdrömmen
Fin färgsättning och vackra proportioner
Här har man kombinerat nytt och gammalt på ett fint vis. Det är något visst med hus i vinkel. Gillar särskild den tandade kanten som återkommer genomgående som detalj. 
Bilder: Historiska hem / foto: 1st Street Stockholm, styling: Wida Design