/ I säsong /

Min julafton i bilder

Det kom en jultomte, det blev en ankstek och en härlig kväll med familjen. I min familj firar vi dansk jul där tyngdpunkten ligger på kvällen och på anka med rödkål och brunede kartoffler, alltså kanderade potatisar. Så för oss är julafton det bästa av två världar. Vi inledde nämligen julen vid krubban i Engelbrektskyrkan följt av ett litet julbord här hemma. I år var det ett helt nytt upplägg i kyrkan, ett julspel som var helt fantastiskt. Här är julen i bilder.
Jag och herr J gifte oss i den vackra Engelbrektskyrkan, som är ritad av Lars Israel Wahlman.  För oss är det  alltid här som julafton inleds klockan 11. Det kristna budskapet är alltid med mig varje dag året om, men sedan vi fick barn har just den här delen av julfirandet blivit viktigare. Tillexempel köpte vi en julkrubba den första julen med Hobbiten. 
En bordsgran med bara levande ljus och några utvalda pynt. I vår familj avslutas middagen med anka och risalamande med att granen tänds och vi sjunger julsånger tillsammans. Både svenska och danska. Därefter kommer klapparna med rim.
Jultomten kom till barnen före middagen. Min systers söner tror inte längre på tomten, men vår son var väldigt högtidlig och stilla.
Den vackra duken i rött och guld är som ett smycke. Birgitte, min gudmor har alltid med sig en vit bukett till julbordet. I år var den nog den maffigaste.
Vackert dukat till julafton
En maffig bukett mitt på bordet.
Amaryllis och vackra röda liljor
Det är alltid så vackert ovanför den öppna spisen. I år är det silver, grönt och rött och några fina renar. 
 
jul / juldekorationer
#1 / / Karin :

Åh, stilfull och klassisk jul hos er, fint! Engelbrektskyrkan är så vacker. Sakral, pampig och tanken får liksom vila eftersom den inte är så dekorerad. Vara barn är döpta där. Kram

Svar: Så kul att du också har en relation till Engelbrektskyrkan. Jag tycker så mycket om den mycket av just anledningen att den är sakral och pampig utan att vara överdekorerad. Den har något av ett rykte att vara en kyrka för begravningar, så det var många som hade lite synpunkter på det. Men jag älskar dess pampighet och känsla. God fortsättning Karin
Ann-Charlotte Jönsson