/ I säsong /

Julpyssel: Ekollon i marsipan och choklad

 
Marsipan är något som alla gillar i vår familj. Särskilt chokladdoppade. Och det är en perfekt liten munsbit till kvällsteet eller glöggen så här i juletid. Ekollon och kottar är några av mina favoritformer så här till jul, så jag och sonen gjorde de finaste julgodiset i form av ekollon i marsipan med hatt av ljuschoklad och hasselnötskross. 
 
 
Så här gör du egna ekollon i marsipan
1. Rulla ut hala marsipansrullen i fingertjocka längder
2. Skär centimeterstora skivor
3. Rulla dem till kulor och därefter elipsformade
4. Smält god ljus choklad i vattenbad
5. Häll upp hasselnötskross i en skål
6. Doppa marsipanen i choklad och därefter i hasselnötskross
7. Ställ marsipanen med chokladsidan nedåt
8. Låt svalna och njut!
Ett helt gäng ekollon att njuta av till jul
 
Foto: Ann-Charlotte Jönsson, stiligahem.se
DIY / jul
#1 / / Helene:

Så söta! :D

Svar: Så kul att du gillar ekollonen. Jag ville göra något lite annorlunda. Tänkte att de kunde vara fina att dekorera med
Ann-Charlotte Jönsson

#2 / / Annika Stiernstedt:

Jag tror vi är smaktvillingar! Ekollon och kottar är också mina favoriter. Äkta eller olika avbildningar. Köpte just häromdagen en fin kotte i metall med lite rostkänsla, som ett tillägg till samlingen. Ekollon i alla variationer får jag aldrig nog av. Dina godbitar kommer att bli ett annorlunda tillskott till mina fobier.
Kram
Annika

Svar: Ja, det är inte första gången vi konstaterar tvillingskapet i smak. 😀 jag kan tillägga att dessa ekollon var väldigt goda, så jag hoppas att de blir en fobi i positiv bemärkelse. Det är ju inte alla som gillar marsipan. Trevlig andra advent Annika
Ann-Charlotte Jönsson