/ Hos oss i stan / Veckans accessoar /

Kan en liten pryl verkligen ändra allt

Den femtonde september firar vi tio-års-jubileum, den här våningen och vi. Fortfarande kan jag hitta nya favoritplatser och vrår. Det är prylarna som gör det - faktiskt.

Vi skrev kontrakt med köparna till vårt Solåkra i fredags och flytten går den 1 november. I väntan på att hitta nästa plats ska allt magasineras. Så vi har tagit hem en hel del grejer - saker vi behöver hemma och sånt vi är lite extra rädda om.

Det här lilla stil-pelarbordet är ett av dem. På landet brukar vi flytta runt det efter behov och i stan saknar vi småbord. Så jag tänkte att det kunde vara bra att ta hem på prov.

Sedan i söndags är det här min nya favoritplats. Här har jag plats för min kopp kvällste, inspiration och en perfekt vy. En pryl förändrar inte livet, men det kan ändra perspektivet - och en plats som varit okej, kan bli underbar.

Och så inser jag dessutom att jag inte behöver ett, utan två.

Det är mycket förändringar den här hösten. Och det hjälper mig att flytta insikter från ett område till ett annat. Ett litet bord ändrade perspektivet i rummet. En ny plats kan bana väg för nya vanor. Jag läste en klok kvinna som sa: jag bryter inte vanor jag byter dem. Jag vill verkligen fortsätta den väg jag gått denna sommar. Med daglig träning och minskat antal kolhydrater. Jag 5:2ar sedan några månader tillbaka. Min kropp mår väldigt bra av det och det är det enda sättet för mig att gå ner dessa eländiga trivselkilon jag inte trivs med. Jag tänker fortsätta med det till årsskiftet - och kanske ännu längre.

I morgon börjar jag mitt nya jobb. Det ska bli så kul.

Foto: stiligahem.se / ann-charlotte jönsson