/ Inspiration: stiliga hem /

Jewellery box


Vår våning byggdes som en ateljévåning, med stort norrfönster i vardagsrummet. Det som skiljer vår lägenhet från modernare vindsvåningar är att det är ståhöjd i alla synliga ytor. I sovrummet har man utnyttjat de lägre utrymmet genom att bygga två kattvindsliknande garderober. Den ena har vi som linneförråd och det andra är ett prångigare utrymme som blivit en skogarderob med förvaring av handväskor, schalar och bijouterier.  
 
Med ganska enkla medel har vi förvandlat ett ganska trist utrymme till en juvelbox, som känns lyxig. Jag drog in belysning, målade väggarna i en puderrosa färg och klädde in hyllorna med ett mönstrat Libertytyg. Och så har jag satt upp en hel del krokar. Och jag blir glad varje gång jag öppnar dörren.   



Foto: Ann-Charlotte Jönsson, stiligahem.se