/ Inspiration: stiliga hem /

Jewellery box


Vår våning byggdes som en ateljévåning, med stort norrfönster i vardagsrummet. Det som skiljer vår lägenhet från modernare vindsvåningar är att det är ståhöjd i alla synliga ytor. I sovrummet har man utnyttjat de lägre utrymmet genom att bygga två kattvindsliknande garderober. Den ena har vi som linneförråd och det andra är ett prångigare utrymme som blivit en skogarderob med förvaring av handväskor, schalar och bijouterier.  
 
Med ganska enkla medel har vi förvandlat ett ganska trist utrymme till en juvelbox, som känns lyxig. Jag drog in belysning, målade väggarna i en puderrosa färg och klädde in hyllorna med ett mönstrat Libertytyg. Och så har jag satt upp en hel del krokar. Och jag blir glad varje gång jag öppnar dörren.   Foto: Ann-Charlotte Jönsson, stiligahem.se
/ Veckans accessoar /

6 x Rullvagn

Små lättflyttade bord kan man inte få för många av. Och bäst är rullvagnarna som är en oöverträffad värdinnehjälp när det är fest. Fördelen är att man kan duka serveringsvagnen i förväg någon annanstans och att man bara rullar fram härligheten när det är dags. Efter en lång middag rullas barvagnen fram fylld med coctails, glas och is. Eller varför inte använda den som tevagn. Det låter nog som om jag försöker övertala mig själv. Och visst är det kanske så. Jag har nämligen ine någon egen. 
Foto ovan: Alvar Altos Tevagn 900 för Artek. Bildkälla
 
Och vilken skulle jag själv välja? Jag lutar antingen mot den här klassiska från Svenskt Tenn eller Gam Fratesis vansinnigt snygga chariot.
 
 
Bästa IKEA remaken måste väl ändå vara den här av Vindalsö: Foto: valkoinen Harmaja
Uppdukad Festvagn. Foto: bildkälla
 
 Drinkvagn. Foto: bildkälla
 Rullvagn för lite av varje: Bildkälla
 
 
/ Inspiration: lantliv /

Inspiration: öppen planlösning


Tänk vad volym och stora fönster gör för att skapa karaktär. Var bara tvungen att också visa de här bilderna från samma hem som det tidigare inlägget


Foto: svensk fastighetsförmedling