/ I säsong /

Alla helgona helg

Här är det Halloweenstämning med orange toner. Hos oss firar vi med en blandning av två traditioner. Färgerna är orange men traditionen ligger närmare klassisk Alla Helgon. Vi brukar alltid sätta ljus på farfar och farmors grav. I år åker vi också förbi en annan grav, den minneslund där min pappa ligger, och då tillsammans med mamma. Och så blir det höstmarknad. 
Det är ganska blandade känslor i år. Jag känner mig ganska känslig. Det var ju vid den här tiden förra året som båda mina föräldrar låg på sjukhus. Och allt förändrades. Och särskilt för mamma. På många sätt var det skönt att allt gick så fort med pappa, å andra sidan släpar sorgearbetet och chocken efter. Jag påminns om den fina tiden jag fick med min pappa. Egentid. Pratstunder till nyheterna och middag ihop. Bara vi. Så glad jag är för det. 
 
Den här helgen handlar både om tid med den egna lilla familjen och så med syskon och deras familjer med på lammstek hos mamma. Och så blir det höstmarknad. Hoppas att du också får en fin helg/ Veckans accessoar /

2 x Minikontor


Det är nog fler än jag som vill kunna jobba hemifrån då och då. Och även om man bor litet kan det vara skönt att ha en plats för just den typen av aktiviteter. Och jag har valt ut två favoriter för det lilla hemmakontoret, möbler som skapar rum i rummet och kan placeras var som helst. 
1. Wall Desk av Norm Architects för Menu. Med plats för både pennburk och räkningar är det här lilla hemmakontoret ett under av platsbesparing. Själv skulle jag montera ett band tvärs över det nedre facket för att lättare kunna förvara kuvert o papper utan att det sprids för vinden när man öppnar och stänger. 
2. Rewrite av GamFratesi för Ligne Roset. Det var kärlek vid första ögonkastet när jag såg det här underbara skrivbordet. Här har formgivarna tänkt till och det finns ett utrymme längst bak för att kunna dra sladdar till bordet. Här kan man verkligen sitta avskärmad mitt i ett rum. 
 
/ Inspiration: stiliga hem /

Grön kakelugn


Det finns ganska stora likheter mellan mig och ägaren till det här hemmet. Här är basen vit, brun och grå, precis som hemma hos mig. Och kanske är det just matsalen i kombination med den gröna kakelugnen som gör mig inspirerad. Enjoy!Foto: ekenstam