/ Inspiration: stiliga hem /

Milda toner


Ni som följt mig ett tag vet att jag är förespråkare av #slowdecoration. Ett hem ska växa fram. Lager av årsringar ska byggas på och ideer ska långsamt ta form. Följdaktligen bär jag redan på tankar i fem års spannet, samtidigt som jag har nuvarande projekt. Jag leker med olika tankar, vrider, funderar och dissar. Låter det vila och tar fram en ny infallsvinkel.
 
I fem-tio-års spannet ligger ommålning av alla lister, bröstpaneler och takbjälkar. Jag har skrapat lite på väggar och paneler och vet att rummet var målat i gröna och bruna nyanser, med inslag av engelskt rött. Det känns inte riktigt som jag [fastän jag älskar grönt], men jag klurar ändå på att kanske vända lite på färgsättningen. Idag är snickerierna vita och väggarna grå. 
 
Det finns ett hus i Danmark som är så snyggt färgsatt att man nästan dånar. Och när jag pratade lite löst om färgsättningen i vardagsrummet med mamma förde hon Huset på tal. Så skulle man kunna göra. Det skulle förstärka min nuvarande grå-bruna färgpalett och ta det hela till en ny nivå. Blev lite stärkt av mina tankar nu när jag såg Fabrique-grundarnas sekeskiftesvåning. Svagt rosa väggar i kontrast till grå väggpaneler. Inte alls den färgsättningen jag själv är ute efter, men en inspiration till att små färgskiftningar kan ge en fin effekt. 
Blonda toner på paneler och väggar ger ett lugn

Med neutrala färger på möblerna är det fint att ge väggen en svag kulör

Detalj på vägg
 
Foto: Jesper Florbrant / metro mode
#1 / / Patrik at Brass&Gold:

Jag älskar verkligen den lägenheten!

Svar: Ja den är verkligen fin. Hela känslan, färgsättningen och så vidare. Hoppas du får en trevlig nationaldagshelg
Stiligahem.se