/ Hos oss i stan /

Vårt nya badrum

Får jag lov att presentera vårt nya badrum. Efter 2,5 månad i kappsäck känns det fantastiskt. Vi flyttade in i torsdags kväll och efter gårdagens storstädning ja då var det äntligen ett hem igen. Jag var så glad i torsdags att jag var tvungen att krama väggarna och klappa på den öppna spisen och några fönsterkarmar. Så knasig är jag. Och ni som följt mig på instagram vet att jag har bott ganska trevligt under min bortavaro. 
 
Grunden i badrummet är densamma som den var före vattenskadan, med brunt bisazzakakel och helkaklat vitt i övrigt, men istället för vit glansig mosaik är det nu ett mattare 15 x 15 klinker på golv och väggar. Och så har vi gjort en del standardförbättringar genom att dra om rör och lite sånt. Titta och njut. Och är du nyfiken på vad jag har valt för något så hittar du inköpslistan och min moodboard här
 
Är man tvungen att göra om, kan man lika gärna byta ut de detaljer som irriterar. Här hade vi tidigare ett runt litet handfat i grönt frostat glas. Nu har vi ett rejält med en avställningsyta. Jag ville ha en modern look och med handdukshängare under. Den gula handduken har jag haft sedan jag flyttade hemifrån och den är härligt citrongul. Tvål och lotionpump från Laura Ashley.

Här kommer veckans DIY-tips. Jag har letat efter snygga burkar till tvättmedel. Och gissa om jag blev glad när jag hittade de här på Åhléns City med lock av trä. Och så köpte jag "prickar" i vitt och svart för att markera kulör samt vittvätt. 
Det kan tyckas helt knasigt att ta en bild på mönsterpassningen. Men det är just den här typen av detaljer som jag blir lycklig av. Tvättkorgen är från Vipp och den hade vi redan tidigare. 
Duschen är från Hans Grohe. Vitello. Och handdukarna är från Missoni.

Detalj från badrummet. Även här har jag valt blandare från Hans Grohe.
 
Foto: Ann-Charlotte Jönsson / stiligahem.se 
 
badrum
#1 / / mrs_excalibur:

Titta så fint! Tuffa månader men nu har ni ett litet hemma-SPA.

Svar: Hemmaspa är det nog för litet för att vara, men det blev som jag önskade - och kanske till och med ännu lite snyggare
Stiligahem.se

#2 / / Inger:

Stort grattis till det fina badrummet. Vilken härlig känsla att få komma hem igen och att allt blivit så bra och smakfullt.
Fin start på påskveckan!

Svar: Tack Inger, för kommentaren och hälsningen. Det kändes nästan surrealistiskt att äntligen komma hem. Och det har varit väldigt trevliga och bra hantverkare här, så det blev en snygg Finish på allt. Trevlig söndag
Stiligahem.se

#3 / / Hanna:

Men så fint ni har fått det!! Och så härligt att äntligen få flytta hem igen!

Svar: Tack Hanna, det känns så skönt. Kul att du gillar det
Stiligahem.se

#4 / / Sofia:

Så sjukt snyggt!

Svar: Tack, så glad jag blir
Stiligahem.se

#5 / / Robex Lundgren:

fint

Svar: Tack
Stiligahem.se

#6 / / Annika Stiernstedt:

Jättefint! Snyggt med dynamiken i kontrasterna mörkt och ljust och mosaik och kakel. Sådana detaljer skapar wow-känslan. Grattis till att du också hittat så snygga detaljer som glashyllan ovanför tvättmaskinen och glasburkarna för tvättmedel. T o m tvättmaskinen, som annars kan dra ner intrycket av lyx ser snygg ut.
Än en gång grattis, du förtjänar ett så fint badrum! Njuut!

Svar: Hej Annika, så kul att du noterar detaljerna och gillar kontrasten. Jag är ganska "picky" med sånt som hyllor och krokar och sånt. Jag vill också passa på att önska glad påsk
Stiligahem.se