/ Inspiration: stiliga hem /

Svenskt Tenn apartment


Personliga hem är den stora trenden för 2015 sägs det. Josef Frank och Estrid Ericsson kallade det för "accidentalism" och förespråkade detaljer och udda föremål i inredningen för att undvika likriktning. Och det är just denna inredningsfilosofi som ligger bakom Svenskt Tenns samarbete med Lagerlings fastighetsbyrå. En fantastisk våning på över 200 kvadratmeter har inretts av inredningsfirman. 
 
- Vi har skapat en eklektisk mix för den kvalitetsmedvetna kunden. Konst, möbler och mattor är valda med omsorg och vi har blandat föremål från Svenskt Tenn med antikviteter och ny design för att skapa en inredning med en tidlös och personlig karaktär, säger Maria Schröder, inredare på Svensk Tenn
 
Jag tycker att det är ett kul grepp av Svenskt Tenn att inreda en hel våning. Jag är ju själv en anhängare av klassiska inredningar och välkomnar hållbarhetstänk. Nu är det en våning som ska säljas och är inte tänkt att bo i, men jag hade ändå gärna önskat lite mer detaljer och personliga föremål som just var så signifikativt för Estrid Ericssons filosofi. Och även om trenden med personliga hem lyser med sin frånvaro i den svenska inredningsvärlden, anar jag en annan trend.
 
Före den digitala revolutionen ägde magasinen bilden, så kom bloggarna och hemnet och med dem tjänster som Pinterest. Hemnet har blivit vår tids stora inredningsinspiration. Det är här nya trender för hur hem ska se ut på foton har vuxit fram. Mäklarna har blivit vår tids magasinmakare. De behöver konstant hitta nya sätt att skapa spridning och uppmärksamhet. I första vågen kom de stajlade bilderna där man satsat på fotot. I den andra vågen kom ett annorlunda tänk med mäklare som Fantastic Frank och Alvhem mäkleri som gjort business av snygga stajlingar. Och nu kommer den tredje vågen där mäklare inleder cross-over-samarbeten för att skapa boost: Fastighetsbyrån som lät tre stylister inreda en lägenhet, Alvhems nattbilder och nu Lagerlings som samarbetar med Svenskt Tenn. 
 

Kul att se de blå sofforna igen. Been there och det blir nog inte aktuellt igen på ett tag.
 Gillar att man genomgående jobbat med att använda färg på gardinerna och låta väggarna vara vita. Älskar det grå, karamelliga och bruna ihop.

Återigen, färg på gardinerna. Yes. Och att man valt att ha en schäslong och inte matbordet vid fönstret.
På landet har vi grå snickerier och för mig ger det en lantlig känsla. Kul att se en stadsvåning där man valt en genomgående grå kulör

Lagerlings / Svenskt Tenn
#1 / / anneli:

jag tycker så personliga touch i hemmen med personligt prägel gör mycket ett hem, ha som "normen" är inte direkt fint eller roligt.

Svar: Där håller jag med dig. Det är lätt att falla för normen - jag gör det också fast jag försöker tänka självständigt
Stiligahem.se