/ Inspiration: stiliga hem / värt en resa /

Färgsättningsidé: Tornvillan


Inspiration hittar man överallt. Och jag kunde inte låta bli att analysera vad det är som gör inredningen tilltalande här i Tornvillan på Hotel J. Jag älskar som bekant klassiska inredningar med nutida twist. Här har man låtit belysningen genomgående vara nutida. Alltså, precis så som jag själv föredrar. 
 
En annan sak jag gillar är färgsättningen. En ursprunglig detalj, i det här fallet en kakelugn i brunt, ljusblått, grått, grönt och engelskt rött har fått sätta färgskalan helt. I vissa rum spelar den blå huvudrollen, i nästa den gröna, eller den vita. Det ger en enhetlig och genomtänkt upplevelse som jag gillar. Kanske hade jag dragit det ytterligare ett steg, men fint är det helt oavsett. Man har genomgående valt material och färger som känns tidstypiska, men har ändå haft ett nutida perspektiv. Det blir inte pastisch, utan ett nytt angreppssätt på det gamla. Det gillar jag.
En vacker detalj som fått avgöra hela färgsättningen. Genom att hålla färgsättningen ganska lågmäld har man fått en fin balans mellan det gamla och det nya.
Fint att man valt att färgsätta dörrarna i olika nyanser. På vissa dörrar fanns det dessutom en guldig rand och det skadar inte att använda tre färger på så vackra dörrar. Själv hade jag nog satt den engelsk röda istället för den guldiga, men det är ju förstås tycke och smak.

Så fint det grå och blå är tillsammans med engelskt rött och mörkbrunt och marmorborden. Just nu är det marmor överallt vilket jag blir ganska trött på, men här känns det motiverat och genomtänkt.
 
Foto: Ann-Charlotte Jönsson för stiligahem.se

färgsättning
#1 / / Annika Stiernstedt:

Hej igen,
Du är så duktig på att analysera. Det älskar jag, och blir så inspirerad.
Ha en skön och välförtjänt semester. Du gör verkligen livet lite trevligare för mig som med glädje följer din blogg och din pinterest.
Hälsningar Annika

Svar: Tack så mycket för din fina kommentar. Så glad jag blir över att du gillar min blogg. Vi delar samma estetik och det syns inte minst på Pinterest. Du har väldigt god smak och jag värdesätter alltid din input. Vänliga hälsningar Ann-Charlotte
Stiligahem.se