/ Hos oss i stan /

Ombonat sovrum

En efter en faller pusselbitarna på plats i vårt hem. När man som vi lever i en öppen planlösning med tre rum i fil är det extra viktigt att hålla ihop färgerna. Att inte spreta för mycket, utan att tänka helhet i boendeytan. För oss har det inneburit en ganska neutral palett bestående av chokladbrunt, vitt och ljusgrått.  Det här skåpet i orange-rött står i vardagsrummet och fick därmed sätta accenttonen. I hallen och köket har vi valt en rödare kulör. Grönt och orange är fint ihop så en hel del grönt har det blivit också. 
 
När vi flyttade tillbaka sovrummet här i somras kändes rummet inget vidare kul. Det kändes kallt och ogästvänligt med vita väggar, vit säng, samt med en rullgardin och en taklampa som båda är utslitna. Väggarna i vardagsrummet har en mild grå kulör och därför valde jag en mörkare grå ton till väggarna. Jag är ganska picky när det gäller just färginköp. Det ska helst vara färgrika levande färger och supermatta. Så jag målade med Farrow and Balls "Lamproom Gray". Och så fick jag äntligen en anledning att beställa ett av mina favorittyger från Manuel Canovas: Le cabinet de curiosites. Det blev en hissgardin som fodrats med mörkläggningstyg. 
 
Kvar på att göra listan i sovrummet är att måla in garderoberna och en tavelhylla samma färg, köpa en ny taklampa, ny matta samt en taburett och två sänglampor. När vinden är omgjord bygger vi en garderob från golv till tak längs ena sidan. 
 
Jag vet att några undrar hur det är att måla med Farrow and Balls färger. Jag tycker att det är ganska lätt. Färgen torkar ganska snabbt så därför målar jag en sektion i taget. Först kanterna med pensel och därefter rollar jag med generöst med färg. Då räcker det gott med två varv även med en mörk färg. Det går att bättra på med pensel och roller där det kan behövas i efterhand. 
 
Så här såg det ut före målandet. 
sovrum